Advert
Advert
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de çay topladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte ÇAYKUR’a ait Ziraat Çay Bahçesi’ne girerek çay kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de çay topladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de çay topladı admin

Artvin'in Yusufeli İlçesi'ndeki incelemelerinin ardından helikopterle Rize'ye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çaykur'a ait Ziraat Çay Bahçesi'ne geçti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkan ve üyelerinin de bulunduğu alanda Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile kurum çalışanları tarafından karşılanan Erdoğan, çay tarlasında eşi Emine Erdoğan ile birlikte makasla çay topladı. Topladığı çayları sepete döken Erdoğan çay hasadı ile ilgili bilgiler aldı.

Eşi Emine Erdoğan ile çay makasını alarak hasat yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, çayın ilk hasadı olduğunu söylemesi üzerine, "18 gün oldu, bu tabii birinci hasat, doğru. Buna biz mayıs çayı deriz ve mayıs çayı şu anda başladı, devam ediyor. Yarıyı geçmiş vaziyetteyiz ve en fazla hasadı mayıs çayında alırız, ikinci hasatta biraz daha düşer, biraz azalıyor ama üçüncü hasatta ciddi manada düşer, 'dördüncü hasat' diye bir şey neredeyse yok gibidir zaten ama bu sene fiyatlardan da Rizeli hemşehrilerimin çok memnun olduğunu duydum, hayırlı olsun inşallah." diye konuştu.

Karadeniz kadınlarının çay hasadındaki emeğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "O tartışılmaz da eskiden benim Rizeli hanım kardeşlerim, annelerimiz filan çok daha büyük çile çekiyordu. Şu anda bu yapılan toplamayı onlar elleriyle yaparlardı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, çocukluğunda çay toplayıp toplamadığı sorusuna ise "Çok az. Anacığımla beraber." karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile "stevia" (şeker otu) bitkisinin bulunduğu bölüme geçerek, hasadını yaptı. Erdoğan, bitkiyle ilgili ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'ndan bilgi aldı.

Emine Erdoğan da hasat yaparken, "Allah bereket versin inşallah, bol kazançlar." dileğinde bulundu.

Erdoğan'a çay tarlasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı da eşlik etti. Erdoğan ardından konukları ile birlikte çay içerek sohbet etti.

Cumhuriyet Çay Fabrikasını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler ardından ÇAYKUR'a ait Cumhuriyet Çay Fabrikası'nı ziyaret etti.

Erdoğan ve beraberindekileri burada, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve diğer ilgililer karşıladı.

Burada kendisini bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı. Bir bebeği kucağına alarak seven Erdoğan, daha sonra fabrikada incelemelerde bulundu.

Erdoğan, ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu'ndan, ÇAYKUR'un çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra, fabrikanın önünde Rize Gençlik Merkezi folklor ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

çaykur Recep Tayyip Erdoğan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!