Advert
Advert
Advert

Rize Sahilinden "pis kokular" yükseliyor

Turizm şehri olma yolunda ilerlediği iddia edilen Rize'de, yaz boyu binlerce vatandaşın dolaştığı sahil şeridinde iki yıldır pis kokular yükseliyor.

Rize Sahilinden
Rize Sahilinden admin

Geçtiğimiz yıllarda yapılan deniz dolgusu ile şehrin üst mahallelerinin lağım sularının denize ulaştığı Rize sahil girişinde yoğun kanalizasyon kokusu halkı canından bezdirdi.

Sıcak havalarda sahile akın eden vatandaşlar burunlarını tıkamak zorunda kalırken, sahildeki turizm işletmeleri kokudan oturulamadığı için sinek avlamaya devam ediyor, belediye ise geçen yıldan bu yana devam eden soruna halen el atmış değil.

PROJENİN SÜREKLİ İSMİ DEĞİŞİYOR

30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde bölgenin, Sahil Sosyal Yaşam Alanı olarak düzenleneceği vaadinde bulunan AK Parti yönetimi, geçen süreçte sahilde yapılması düşünülen yerin ismini birkaç kez değiştirmek dışında bir ilerleme kaydedemedi.

İsmi önce Sosyal Yaşam alanı olan proje, daha sonra Sahil Külliye projesi, Mavi Çarşı, Selatin Camii projesi gibi değişik isimler aldı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlunun Vakfı TÜRGEV'e devredildiği öne sürülen ve TÜRGEV tarafından AVM yapılacağı iddia edilen yerde dolgu yapılmıştı.

Şehrin üst mahallelerinin kanalizasyonlarının akıtıldığı derelerin denize ulaştığı bu noktada yapılan dolgu, taşınan kanalizasyon atıklarının deniz kenarında birikmesine neden olduğu için bölgede yoğun bir lağım kokusu hakim. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte kendini sahile atıp deniz havası almak isteyen vatandaşlar, kokudan sahilde duramıyor. Belediye ise olup biteni seyrediyor. Geçen yıl haberlere konu olan Rize sahilindeki kokunun giderilmemiş olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Sahilde yapılan dolgu öylece duruyor ve ne olacağını hiç kimse bilmiyor.

Yıllardır "Derin deşarj sistemi yaptık" diye halkı kandıran yerel yöneticilere vatandaşlar, "Derin deşarj bu mu" diye soruyor...

Haber: Deniz VARLI / AjansRize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!