Advert
Advert
Advert

Rize Belediyesi'nin Halk Ekmeğine rakip

Rize Belediyesi 80 Kuruştan ekmek satarken, orası 75 Kuruştan satıyor.

Rize Belediyesi'nin Halk Ekmeğine rakip
Rize Belediyesi'nin Halk Ekmeğine rakip admin

Haber: Turgay AYHAN

Rize'de fırıncılık yapan Şaban Berber, Rize Belediyesi tarafından yeni hizmete başlayan "Halk Ekmek" uygulamasını kendisinin yıllardır uyguladığını söyledi.

Rize Belediyesi tarafından 10 Mayıs Salı günü 8 ayrı noktada hizmete başlayan ve 80 kuruştan satılan "Halk Ekmek"e rakip, Yeniköy Mahallesi Dosma Yolu üzerinde 75 kuruş ile ekmek satan Çay Ekmek Fırını oldu.

Rize'de yıllardır halk ekmek uygulaması yaptıklarını ve vatandaşlara daima ucuza ekmek sattıklarını söyleyen Çay Ekmek Fırını Sahibi Şaban Berber, "1980 yılından bu yana ucuz ekmek satıyoruz. Dönemin Belediye Başkanı Memiş Ali Usta'nın talebiyle başlatmıştık bu hizmetimizi ve o günden bu yana diğer fırınlar kaça ekmek satıyorsa, biz daha ucuza satıyoruz" dedi.

1977 yılında babası Nusret Berber tarafından kurulan fırınları ile geçtiğimiz aylarda ekmeğe yapılan son zammın ardından yaklaşık 3 aydır 75 kuruş fiyatından ekmek sattıklarını belirten Berber, "Biz diğer fırınlar gibi bakkallara ekmek satmıyoruz. Sadece kendi yerimizden ekmek satıyoruz bu yüzden maliyetlerimiz de diğer fırınlara göre daha uygun oluyor ve o yüzden yıllardır vatandaşlarımıza ucuz ekmek satabiliyoruz" dedi.

Rize Belediyesi'nin "Halk Ekmek" uygulamasına da değinen Berber, "Tabii belediye bu ekmekleri yine diğer fırınlardan temin ediyor. Kendi tesisi yok. Bizden de Halk Ekmek için talep ettiler ama biz belediyenin hizmetine katkıda bulunmayacağız. Çünkü kendimiz zaten ucuza satıyoruz ve hatta belediyenin fiyatından da 5 kuruş daha ucuza ekmek satıyoruz" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!