Advert
Advert
Advert

Bereket Duası Yeniköy Mahalesinde yapıldı

Anadolu’da yaklaşık 700 yıldır süregelen ve Osmanlı döneminde yapılan ‘Bereket Duası’nın Rize’de yaşatılması adına Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bu hafta Yeniköy mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Bereket Duası Yeniköy Mahalesinde yapıldı
Bereket Duası Yeniköy Mahalesinde yapıldı admin

Yeniköy mahallesinde bulunan Yeni Orta Camii’nde kılınan sabah namazının ardından cemaatle birlikte kahvaltı ve sohbet eden Başkan Kasap, ardından mahalle sakinleri ve esnafın da katılımıyla bereket duasını gerçekleştirdi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaşatılan Bereket Duası geleneğinin esnaf ve vatandaşların işlerinin hayırlı gitmesi, bütün vatandaşların sağlık ve huzur içinde hayatlarına devam etmeleri için bir araya gelip kaynaşmaya vesile olduğunu belirtti.

Başkan Kasap’ın konuşmasının ardından Yeni Orta Camii İmam hatibi Ramazan Ketenci tarafından Bereket Duası yapıldı.

YENİ ORTA CAMİİ’YE ASANSÖR HİZMETİ

Bereket Dua’sının ardından mahalle sakinleri ile birlikte Yeni Orta Camii çevresinde incelemelerde Bulunan Başkan Kasap, Caminin iç ve dışarısındaki eksikliklerin giderilmesi için teknik ekibine talimat verdi.

Başkan Kasap ayrıca kısa bir süre önce mahalle sakinleri tarafından talep edilen Cami asansörü için yer incelemesinde bulundu. Yeni Orta Caminin ana yoldan yüksekte olması nedeniyle özelikle cenaze hizmetlerinin daha rahat yapılabilmesi için Rize Belediyesi tarafından cami yanında asansör yapılacak. Oldukça geniş bir şekilde içerisine tabut sığabilecek şekilde tasarlanacak olan asansör sayesinde mahalle sakinleri cenazelerini cami avlusuna rahatlıkla ulaştırabilecekler.

Camii çevresinde yapmış olduğu incelemelerin ardından Yeniköy mahalle esnafına ziyaretlerde bulunan Başkan Kasap, sorunları dinleyerek eksiklikleri teknik ekibine not aldırdı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!