Advert
Advert
Advert

Çaykur, kış uykusundan henüz uyanmadı

CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Sedat Toprak, toplanan çayların üreticinin elinde kaldığını belirterek, konuyla ilgili Çaykur'a çağrıda bulundu.

Çaykur, kış uykusundan henüz uyanmadı
Çaykur, kış uykusundan henüz uyanmadı admin

Konuyla ilgili olarak çay üreticilerinden, kendilerine birçok şikayetin geldiğini belirten Toprak yayınladığı basın açıklamasında şunları belirtti; “2013 yılında Tek Gıda-İş Sendikasının grevini kırmak ve yandaş sendikaya üye kazandırmak için mevsimlik işçilerini 20 Nisan'da işe başlatan Çaykur kış uykusundan henüz uyanmadı.

İşçilerini işe başlatmayıp birçok fabrikasının da revizyon işlemlerini tamamlayamadığından çay alımlarına başlayamadığı için 30 Nisan Cumartesi gününden itibaren çay toplamaya başlayan üreticinin çayı elinde kaldı.

3 Mayıs Salı günü çay alımlarına başlayacağını açıklayan Çaykur bu geçen sürede alıp işleyebileceği yaklaşık 20 bin ton yaş çayı üreticinin elinde bıraktı. Çaykur 2016 yılında da çay üreticisinin özel sektörün insafına bırakmak için ilk hamlesini yapmış oldu.

Çaykur'un bu vurdum duymazlığı serbest çay alımlarının çok kısa sürmesine ve üreticinin kontenjan belasıyla karşı karşıya kalmasına neden olacaktır. Çaykur özel sektörün menfaatlerini bırakarak halktan yana politikalara derhal dönmelidir.”

chp chp rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!