Advert
Advert
Advert

Rize'de minikler 20 bin meşe palamudu dikti

Tema Vakfı Rize Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikle 20 bin meşe palamudu fidanı çocuklara dağıtıldı.

Rize'de minikler 20 bin meşe palamudu dikti
Rize'de minikler 20 bin meşe palamudu dikti admin

Rize’de sayısı 5 bini bulan TEMA’cı çocuk sınıflarında meşe fidanı yetiştirdi, onları palamut olarak geldikleri topraklara fidan olarak geri göndermeye başladılar. Rize’nin Yeşil Yaprak sahibi Merkez Anaokulu 250 öğrencisi ile ürettiği meşe fidanlarını Amasya Gümüşhacıköy ilçesine gönderdi.

TEMA Vakfı’nın okullarda yürüttüğü Minik ve Yavru TEMA Eğitim Programları çerçevesinde kasım-aralık ayında ekilen meşe palamutları fidana dönüştü, fidanların artık saksılardan çıkıp toprakla doğa ile buluşma zamanı geldi. Her fidan ait olduğu kendi bölgesinde gelişmeliydi.

Rizeli çocuklar ülkenin bir çok yerinden gelen, ki onları da kendileri gibi çocukların topladığı meşe palamutlarını üçer üçer paylaştılar. Her biri ismi, fotoğrafı yapıştırılmış saksılarda, içlerinde sevimli solucanların olduğu topraklara meşe palamutlarını ektiler. Sabırsızlıkla toprağı kırmızı elleriyle burgu gibi delip çıkacak meşelerini beklediler. Haftalık nöbet sıraları koydular, suyu, bakımı, saksıların devrilmemesi önemliydi. Bu arada gönüllüsü oldukları TEMAEVİ’nde oyunlarla toprağı, içindekilerini, önemini kavradılar.

Fidanların uğurlanmasının ardından konuştuğumuz Okul Müdürü Fazilet Küçükmustafa; “Çocuklar meşeyi, şapkasını çok sevdi, onun diğer canlılarla ilişkisini tanıdıkça bağlılıkları daha da arttı. Küçücük sevimli bir palamut tohumunun fidana ağaca dönüşme sürecini kendi elleriyle gerçekleştirmiş olmaları bunu izlemeleri müthiş bir şey. Meşeler geldikleri topraklarda fidana ağaca ormana dönüşecek. Değil çocuklar hepimiz için heyecan verici bir çalışma. Okulumuzdaki bütün çocuklar TEMA Gönüllüsü ve Minik TEMA Eğitim Programı uygulanıyor. Oyunlarla neşe içerisinde onlara doğa- çevre bilinci kazandırmaya çalışıyoruz“ dedi.

Fidan teslim törenine katılan TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer ise “Rize de çok anlamlı bir tören yaptık. Anadolu'nun değişik yörelerinden gelen 20 bine yakın meşe palamudunu çocuklara dağıtıp fidana dönüştürmelerini istedik. Bu toprakları yeniden yeşerteceğiz, Anadolu bize yurt olacaksa verimli üretken topraklarıyla olacaktır. Biz geleceğe umutla baktığımız bu güzel çocuklara güveniyoruz. Ne yapacaksa bu kuşaklar yapacaktır” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!