Advert
Advert
Advert

Rize-Artvin Havalimanı 2016 programına alındı

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize-Artvin Havalimanının yüksek planlama kurulu tarafından 2016 yılı programına alındığını açıklayarak Haziran ayı içerisinde de alt yapı ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi.

Rize-Artvin Havalimanı 2016 programına alındı
Rize-Artvin Havalimanı 2016 programına alındı admin

Rize Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret ederek Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanı Ömer Ofluoğlu ile bir araya gelen Karal, 26. yasama döneminde en çok üzerine durdukları ve bu dönem içinde sonuçlandırmaya çalıştıkları iki önemli projenin olduğunu belirterek, bunlardan birinin havalimanı projesi, diğerinin de lojistik merkez projesi olduğunu söyledi.

Rize-Artvin havalimanıyla ilgili son gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Karal, “Özellikle Rize havalimanı projesinin gelmiş olduğu nokta itibarıyla çok güzel bir gelişme var. O da 12 Nisan itibariyle Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakanların oluşturduğu yüksek planlama kurulu tarafından Rize Artvin havalimanı onaylandı ve 2016 yılı yatırım programına alındı. Ulaştırma bakanlığının bize vermiş olduğu bilgiye göre de Haziran ayı içerisinde alt yapı ihalesine çıkılacağı ifade edildi.” dedi.

Karal açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu çalışmaları bu aşmaya getirene kadar Rize’mizin dinamikleri ortaya büyük katkı koydular. Ankara’da milletvekili arkadaşlarımız Hikmet Bey ve Osman Bey çok ciddi katkı sağladılar. Başta il başkanımız ve ekibi devamlı Rize’nin bu konudaki nabzını Ankara’ya taşıyarak büyük katkı sağladı. Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir gayret ortaya koydu ve talimatlarını Rize için esirgemedi. Sayın Başbakanımızın bu konuda özel bir katkısı oldu. Ulaştırma bakanımız Binali beyinde özel katkıları oldu. Yani bir ekip olarak Rize havalimanı konusunda eşiği aşmış durumdayız. Artık ihale öncesinde hiçbir engel kalmadı. İhale öncesi tüm çalışmalara tamamlandı."

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!