Advert
Advert
Advert

Avcı genel ve yerel konuları değerlendirdi

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı katıldığı canlı yayın programında genel ve yerel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Avcı genel ve yerel konuları değerlendirdi
Avcı genel ve yerel konuları değerlendirdi admin

Genel ve yerel konuları değerlendiren İl başkanı Avcı Güneydoğuda yapılan operasyonlara değinerek AK Parti’nin başta çözüm süreci olmak üzere silahsız bir çözüm için ne yapılması gerekiyorsa yaptığını belirterek, “Özellikle o dönemki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerekirse baldıran zehri de içeriz diyerek alınması gereken bütün inisiyatifleri aldı. Biz milletimize çok açık ve şeffaf bir şekilde sürecin nasıl işlemesi gerektiğini söyledik. Burada yapılması gereken her şeyi AK Parti yapmıştır. Meselenin sulhla çözülmesi için bir barış ortamının tesis edilmesi için AK Parti gerekli adımları atmıştır.“ dedi.

Oradaki operasyonların sona erdirilmesinin tek bir şartı var

İl Başkanı Avcı çözüm sürecinin terör örgütü ve onun meclisteki destekçileri tarafından istismar meselesi haline getirildiğini ifade ederek,  “Meselenin çözülmesinin kendi gelecekleri açısından bir sorun oluşturacağı kanaatindeler. Dolayısıyla bu süreçten sonra oradaki operasyonların sona erdirilmesinin tek bir şartı var. Silahların bırakılması ve teröristlerin teslim olmasıdır.  Güvenlik güçlerimiz orada gereken bütün mücadeleyi veriyorlar ve vermeye de devam edecekler. Sürecin istismarcılarına artık asla fırsat verilmeyecektir.“ diye konuştu.

CHP’den herkes dik bir duruş bekliyor

Terör olaylarına karşı CHP’nin duruşuna değinen İl başkanı Avcı, “CHP’nin terör meselesiyle ilgili son 6 yıllık duruşunun çok iyi muhakeme edilmesi gerektiğini düşünüyorum. CHP AK Parti nerede duruyorsa tam karşısında durmayı bir görev haline getirmiştir. Kılıçdaroğlu gurup toplantısında CHP’yi terörle ilintilendiren şerefsizdir diyor. Terörist cenazesine katılan Genel başkan yardımcıları var. Bundan büyük ilinti mi olur. CHP’den herkes dik bir duruş bekliyor. HDP ile ruh ikizi gibi hareket etmeye başladılar. Dokunulmazlık meselesine baktığımız zaman HDP ile hemen  hemen aynı refleksleri veriyorlar. CHP’nin geleneksel duruşu bu değildir. CHP milli hassasiyetleri olan bir parti idi.“ dedi.

AK Parti teşkilatları Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaya devam edecektir

Cumhurbaşkanının konuşmasından rahatsız olan muhalefete de değinen İl Başkanı Avcı, “Cumhurbaşkanının bugünkü külliyeden tutunda bütün ailesini bu tartışmanın içine katanlar CHP ve muhalefet partileridir. Cumhurbaşkanımıza böylesi acımasız suçlamalar yapılırken susmasını nasıl bekliyorlar. Yüzde 52 oy ile ilk defa halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanına sen sus diyorsun. Siz bu üslubunuza devam ettiğiniz sürece AK Parti teşkilatları cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaya devam edecektir. Cumhurbaşkanımızda sizlere haddinizi bildirmeye devam edecektir. CHP’nin bütün iktidar heveslerini kursağında bırakan bir liderdir Recep Tayyip Erdoğan. Bunları hazmedebilmek kolay değil.” dedi.

Ömer Çelik meseleyi çok güzel bir şekilde özetlemiştir

Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlere de değinen İl başkanı Avcı, “Genel başkan yardımcımız Ömer Çelik bana göre meseleyi çok güzel bir şekilde özetlemiştir. ‘Kılıçdaroğlu bugüne kadar siyasi bir sorundu, bundan sonra ahlaki bir sorun haline gelmiştir’ dedi bana göre güzel bir özettir bu.“ ifadelerini kullandı.

Çay sezonu sorun olmaktan çıktı

Genel siyaset değerlendirmelerinden sonra Yerel siyasete de değinen İl başkanı Avcı Eskiden çay sezonunun iktidar partisi il başkanı ve milletvekillerinin sıkıntılı sezonu olduğunu belirterek, “Telefonlar hiç susmazdı şimdi Allaha şükürler olsun AK Parti döneminde İmdat beyinde çalışmalarıyla birlikte artık bir sistem ihdas edilmiş durumda. Şu anda çay sezonu başladığı andan itibaren çalışanlar da müstahsil de ne yapacağını biliyor. Sorunların pek çoğunu çözdük. Daha iyi olabilmesi içinde elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız. Çay sezonun bütün müstahsillerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Biz bugüne kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasında durduk”

İl Başkanı Avcı havalimanıyla ilgili olarak, “Biz bugüne kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasında durduk” diyerek şu açıklamalarda bulundu , “Biz havalimanıyla ilgili verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. O havalimanı yapıldığı zaman havalimanının adeta yapılmaması için gayret gösteren muhalefet yetkililerini de orada görmek istiyorum. Ak Parti verdiği yüzlerce sözü yerine getirmiştir. Su anda çalışmalar devam ediyor. Sayın başbakanımız yakında Rize’ye gelebilir eğer yetişirse orada da yeni bir gelişme olabilir.” dedi.

Sahada olmaya devam edeceğiz

Son olarak teşkilat çalışmalarına değinen İl başkanı Avcı, “Baharın gelmesiyle birlikte her zaman iddia ettiğimiz gibi seçim dönemlerinin dışında da sahada var olan teşkilatlar AK Parti teşkilatlarıdır. Biz belki diğer siyasi partilerin aldığı oy kadar aktif siyasetçi çalışanla birlikte sahada çalışma yapıyoruz. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, il genel meclisi üyelerimiz ve teşkilatlarımızla birlikte esas gücümüzü aldığımız milletle hasbihal etmeye, milletin sorunlarını kendi bulundukları yerde dinlemeye devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları olarak son derece güçlü bir şekilde her zaman seçim varmış gibi hazırlıklarımızı yaparak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!