Advert
Advert
Advert

Esnafla Bereket Duası geleneği devam ediyor

Rize’de Osmanlı döneminden bu yana 706 yıldır sürdürülen hayırlı ve bereketli kazanç için yapılan dua, her Cuma Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, tarafından devam ettiriliyor.

Esnafla Bereket Duası geleneği devam ediyor
Esnafla Bereket Duası geleneği devam ediyor admin

Örf adet ve gelenekleri yaşatma adına sürdürülen Bereket duası bu hafta Tophane mahallesi eski müftülük sitesi camii çevresinde faaliyetlerini sürdüren esnaf ve vatandaşlarla sabah namazında bir araya gelinerek eda edildi. Osmanlı döneminden bu yana Türkiye’nin çeşitli illerinde sürdürülen 706  yıllık gelenek hayırlı ve bereketli kazanç için merkez eski müftülük site camisinde devam etti.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "706 yıllık bereket duası geleneğinin  işlerin hayırlı gitmesi, iyi olması, sağlık, sıhhat, huzur olması, her türlü afetten korunulması için  gelenek haline gelmiş, bir hizmetin dua olarak yapılmasıdır" ifadelerini kullandı. Duadan sonra ikram yapıldığını söyleyen Başkan Kasap, “bütün şehrimizin bu maneviyat içerisinde olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Osmanlı kültür ve geleneğinden günümüze yansıyan esnaf duası geleneğine Belediye Başkan yardımcıları, Tophane mahallesi muhtarı Abdurrahman Koçali, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Bereket Duası’nın ardından, Cadde üzerindeki bir çay evin’de yeni düzenlemesi yapılan sokağın sorunları istişare edilerek program sonlandırıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!