Advert
Advert
Advert

Öğretmenlerin sınav ücretleri ne zaman ödenecek?

Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi Başkanı Celal Akarsu, öğretmenlerin hak ettiği sınav ücretlerinin henüz ödenmemesi konusunda açıklama yaptı.

Öğretmenlerin sınav ücretleri ne zaman ödenecek?
Öğretmenlerin sınav ücretleri ne zaman ödenecek? admin

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Celal Akarsu yaptığı açıklamada; “Başta 2-3 Ocak 2016 tarihinde yapılan Açık Lise Sınav ücretleri olmak üzere 2016 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen merkezi sınavlarda görev alan personellere ülke genelinde sınav ücretlerinin ödenmemesinin sebepleri ve ne zaman ödeneceği hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazdığımız yazıya cevap verilmemesi ve sınavlarda görevli personelin mağduriyetlerinin devam ettiği konusunda Türk Eğitim-Sen olarak MEB ve Maliye Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.” dedi.

Eğitim çalışanlarının kendi gelecekleri için artık hakkını arayan ve haklarını gasp edenleri görmesi gerektiğini belirten Akarsu; “Öncelikle hala Milli Eğitim Bakanlığına konu ile ilgili herhangi bir başvuruda bulunmayan ve eğitim çalışanlarının her sorununda olduğu gibi bu sorununu da göremeyen sarı sendika yöneticilerine üyelerinin, siz ne işe yararsınız, sizin göreviniz öğretmen odalarına dahi uğramadan müdür odalarında aday öğretmenleri sıkıştırmak, baskı yapmak mıdır? sorusunu bu şahıslara yöneltmeleri gerekmektedir.” dedi.

Konuyla ilgili 11 Mart 2016 Milli Eğitim Bakanlığına, 02 Nisan 2016 tarihinde ise hem Milli Eğitim Bakanlığına, hem de Maliye Bakanlığı’na yazı yazdıklarını belirten Akarsu, yazılarına henüz bir cevap verilmediğini belirtirken, sınav görevlerinin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen sendika üyeleri tarafından BİMER’e yapılan başvuruya ise 25 Mart 2016 tarihinde; “Başvurunuz incelenmiştir. Yeni görev ücretlendirmeleri ile ilgili Maliye Bakanlığından görüş beklenmektedir. Maliyenin konuyu netleştirmesinden itibaren ücret ödeme çalışmaları başlayacaktır” şeklinde cevap verildiğini ifade etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!