Advert
Advert
Advert

admin

2023-LGS sonuçları açıklandı. 1 Milyon 30 bin 195 öğrencinin katıldığı sınavda, 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birinciliğini paylaştı. 1 Türkiye birincisi ise yine Rize Bahçeşehir Kolejinden çıktı. Rize Bahçeşehir Koleji öğrencisi Alihan ER  tüm soruları doğru yanıtladı, iki öğrenci de 1 yanlışla birinciliğe oynadı. Rize Bahçeşehir Koleji 8. Sınıf öğrencilerinin bütün derslerde Türkiye ortalamasının üstünde gösterdikleri başarının yüzdelik karşılıkları, %0’lık dilimde 4 öğrenci, %1’lik dilimde 7 öğrenci, %2’lik dilimde 9 öğrenci, %3’lük dilimde 10 öğrenci,  %4’lük dilimde 11 öğrenci, %5’lik dilimde 12 öğrenci, %6’lık dilimde 14 öğrenci ve %10’luk dilimde 16 öğrenci olarak sıralanmaktadır. Bu başarıyla Bahçeşehir Koleji eğitim sisteminin kaliteli, öğretmen kadrosunun güçlü olduğunu bir kere daha kanıtladı ve Rize’ye bu gururu yeniden yaşattı.  

 

2022 yılı Türkiye 1.’liği başarısına Elif YILMAZ ile ulaşan Rize Bahçeşehir Koleji’nde bu yıl da Alihan ER tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan almayı başardı. Kurucu Aziz SONKAYA “En çok gurur duyduğum şey farklı sınav grubu öğretmenleriyle iki yıl üst üste Türkiye 1.’liğinin elde edilmesidir. Bu durum yakalanan başarının tesadüf olmadığını gösterir. Ve sistemin, güçlü öğretmen kadrosunun kalitesini tescil etmektedir. Bu başarının yakalanmış olması her okula ve kurucuya nasip olmayacak bir onur kaynağıdır.” 

Ortaokul Müdürü Sibel AVCI; “4 yıldır aynı öğretmen kadrosuyla ve kaliteli sistemimizle ulaştığımız başarılara her yıl yenilerini arttırarak ekliyoruz. 2022 yılında elde ettiğimiz Türkiye 1.’liğimizi farklı sınav grubu öğretmenlerimizle bu yıl da elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye 1.’liğinin yanı sıra bütün derslerde Türkiye ortalamasının üstünde netlere sahip olmamız güçlü eğitim sistemimizin bir parçasıdır. Bizlere bu gururu yaşatan çok kıymetli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” 

 

Alihan ER, sınav serüvenini şu şekilde anlattı; 

“Geçen sene okulumuzda Türkiye 1.’si olan Elif Yılmaz’ın çalışarak, öğretmenlerimizin desteğiyle istediği sonuca ulaşması beni yıl içerisinde çok motive etti. Türkiye 1.’liğinin imkansız olmadığını çalışarak bu sistem içerisinde elde edilebileceğini anladım ve bu doğrultuda hiç pes etmedim. Bahçeşehir Koleji’nin kurumsal yapısı, sistem okulu olması ve güçlü öğretmen kadrosuyla bu başarıyı yakalayacağımdan hiç şüphe etmedim. 4 yıl boyunca bana her anlamda desteğini esirgemeyen öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum. Bahçeşehir Koleji’nde öğrenci olmak bir ayrıcalıktır.” 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!