Advert
Advert
Advert

RİZE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN ULUSLARARASI YARIŞMALARDA ÜSTÜN BAŞARI

RİZE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN ULUSLARARASI YARIŞMALARDA ÜSTÜN BAŞARI

RİZE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN ULUSLARARASI YARIŞMALARDA ÜSTÜN BAŞARI
RİZE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN ULUSLARARASI YARIŞMALARDA ÜSTÜN BAŞARI admin

 

* INTERNATIONAL CARRIBOU MATHEMATICS CONTEST- Ahmed Yaşar YANGIN DÜNYA 1.LİĞİ

*THE COLLINS BIG CAT WRITING CONTEST- Yahya Argunşah GÜVELOĞLU AVRUPA 1.LİĞİ

 

    Özel Rize Bahçeşehir Koleji İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Ahmed Yaşar YANGIN International Carribou Matematik Yarışmasında kendi yaş grubu öğrenciler arasında Dünya 1.’si olmuştur.

 

Özel Rize Bahçeşehir Koleji İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Yahya Argunşah GÜVELOĞLU “The Collins Big Cat Writing” dünya genelinde 5-11 yaş kategorisinde her yıl düzenlenen kompozisyon yarışmasında 7 kıta ve 8 bölgedeki farklı ülkelerden katılan öğrenciler arasında yazdığı kompozisyon ile Avrupa 1.’si olmuştur.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar Rize Kampüsü ziyaretinde öğrenci ve aileleriyle buluşarak onları tebrik etti.

        Özel Rize Bahçeşehir Koleji, elde ettiği ulusal ve uluslararası diğer başarılarının yanına yabancı dil eğitiminde kazandığı başarılarla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Kuruluşunun ilk yılında (2020), Bahçeşehir Koleji Liseleri arasında düzenlenen ‘2020-BEST En İyi İngilizce Konuşanlar’ Yarışmasında lise öğrencisi Elif Nur TÜRÜT ile Türkiye Üçüncülüğü, 2021 yılında Bahçeşehir Koleji Liseleri arasında düzenlenen ‘2021-Short Film Festivalinde’ de Türkiye Birinciliği derecelerine şimdi de İlkokul düzeyinde Avrupa 1.’liği ve Dünya 1.’liği başarısını ekledi. Kolejin, dört yıl gibi kısa sürede yabancı dil alanında böyle büyük başarılara imza atması birçok çevrede dikkat çekmektedir.

Bahçeşehir Koleji Rize Kampüs Kurucusu Aziz SONKAYA öğrencileri, üstün başarılarından dolayı tebrik ederek hediyelerini takdim etti.

 “Yabancı dil öğretimine Okul Öncesi eğitimiyle başlayan, İlkokul da bunu temelleştiren, Ortaokul ve Lise düzeyinde ileri düzey dil eğitimiyle devam eden öğrencilerin, sözlü ve yazılı iletişimde başarıları Dünya genelinde yapılan yarışmalarda ses getirmektedir. Teorik altyapının pratikte eksiksiz uygulanması için kurum içi eğitimlerin verildiği Bahçeşehir Koleji okullarında dinamik takip ve gözlemleme ile sistemin doğru ve etkili şekilde uygulanması genel merkez tarafından denetlenmektedir. Uluslararası güçlü kurumlarla iş birliği yapılarak diğer derslerde de olduğu gibi yabancı dil eğitimi kaynakları da titizlikle seçilmekte ve nitelikli ölçme ve değerlendirme ile öğrencilerin dil gelişimi takip edilmektedir. Eğitimin her aşaması alanında uzman ekipler tarafından planlanmakta, hayata geçirilmekte ve uygulamaya dökülmektedir. Öğrencilerin yabancı dil düzeyleri uluslararası geçerliği ve güvenirliği olan ve bağımsız merkezler tarafından yapılan sınavlarla dil edinimleri ve gelişimleri güncel objektif yöntemler değerlendirilmekte ve karnelendirilmektedir. İlkokul 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yılda 2 kere uygulanan Check-Point sınavları (Online İngilizce Sınavı) ile öğrencinin dil gelişimi takip edilmekte ve desteklenmektedir. Öğrenci bazında yapılan raporlamalar ile öğrenci- öğretmen-okul idaresi-veli paydaşında sürekli izleme, teşhis ve yetiştirme imkânı sağlanmaktadır. Dil öğrenimini pekiştirmek amacıyla teknolojiden en etkin şekilde yararlanıldığı Bahçeşehir Koleji okullarında aplikasyonlarla destekli akıllı tahtalarla zenginleştirilen dersler, öğrencilerin dil öğrenme motivasyonunu güçlendirirken, teknoloji kullanımıyla da öğrencilerin kendi kendine öğrenme yeteneğini de geliştirmektedir.” dedi.

Sonkaya ‘’Öğrencilerimizin bu başarıları bizleri gururlandırmakla birlikte daha büyük başarılara imza atmak adına bizleri motive etmektedir,’’ diyerek sözlerini bitirdi.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!