Advert
Advert
Advert

Ankara Rize Merkez Derneği'nde Bostan dönemi

Rize Merkez Derneği (RİMER) Olağan Üstü Genel Kurulunda dernek başkanlığına Muammer Bostan seçildi.

Ankara Rize Merkez Derneği'nde Bostan dönemi
Ankara Rize Merkez Derneği'nde Bostan dönemi admin

Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen olağan üstü kongreye Ankara’da öğrenim gören Rizeliler ve Rizeli Üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan eski başkan Maksut Bıyık, dönem değerlendirmesi de yaparak; "Başkanlığım döneminde öğrenci odaklı çalışmalar yaptık. Eğer Ankara’ya gelen öğrenci arkadaşlara yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Kongrede divan kurulu başkanlığına Köksal Kotil, başkan yardımcılığına Emine Eyüboğlu ve yazmanlığa ise Güngör Oflu seçildi. Yönetim ve denetim raporlarının ibra edilmesinin ardından tüzük değişikliğine ilişkin teklif de oy birliği ile kabul edilerek seçime geçildi.

Tek listenin olduğu kongre Muammer Bostan başkanlığında 11 asil üye ve 11 yedek üyeden oluşan liste delegelerin oylarıyla üç yıllığına görevlendirildi.

Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Muammer Bostan, Fahrettin Kaya, Doç. Dr. Erdoğan Kotil, Dr. Sencar Tepe, Abdurrahman Aksu, Arif Semih Köse, Özlem Özkan, Hasan Delal, İdris Demirci, Tamer Turan, Ahmet Cin

Kongrenin sonunda misafirlerden Danıştay üyesi Hayrettin Kadıoğlu, Kar-der Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, KARDER Başkan vekili Avukat Bülent Aydın, Ankara Büyükşehir Belediyesi BELSO Genel Müdürü ve KARDER Başkan Yardımcısı Abdurahman Karaman, RİDEF Eski Genel Başkanı Mustafa Babal, RİDEF Genel Sekreteri Güngör Oflu, RİDEF Yönetim Kurulu Üyesi ve İkizdere Dernek Başkan Yardımcısı Osman Altun, Ardeşen Derneği Başkanı Ahmet Üstoğlu, Pazar Derneği Başkanı Selahattin Bal, Hemşin Derneği Başkanı Metin Aydın, Güneysu Derneği Başkan Yardımcısı Muammer Özçelik birer söz alarak dilek ve temennilerde bulundular.

Son olarak söz alan yeni başkan Muammer Bostan, “Temsil ettiğimiz Rize’nin gücünün farkındayız. Rize’ye ve Rizelilere gurur duyacakları hizmetleri yapmak için ekibimizle çok çalışacağız. Ankara’da yaşayan Rizelilerin sesi olacağız. Kuruluşundan bugüne kadar derneğe hizmet eden tüm başkan ve yöneticilere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Muammer Bostan konuşmasının sonunda selefi Maksut Bıyık’a yaptığı çalışmalardan dolayı yönetim kurulu adına plaket taktim etti. Kongre mozika, kemençe ve tulum eşliğinde oynanan horonla sona erdi.

Muammer Bostan Kimdir?

Rize Merkez Derebaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Muammer Bostan Karabük’te doğdu.

Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Bostan İşletme Yönetimi üzerine Yüksek Lisans yaptı. Uzun yıllar Marka ve Avrupa Patent vekilliği üzerine çalıştı. Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığında çalışmaktadır.

Bir çok sivil toplum örgütünde kurucu ve başkanlık yapan Bostan, Ankara Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Yönetim kurulu üyesi, KARDER Genel Başkan Yardımcısı ve Genç Demokratlar Vakfı Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir.

Muammer Bostan iki kız çocuğu babasıdır.

Haber: Abdurrahman AKSU

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!