Advert
Advert
Advert

Rize'ye şehit ateşi düştü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü mensuplarının zırhlı polis aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda Rizeli Özel Harekat Polisi Yaşar Yavaş şehit oldu.

Rize'ye şehit ateşi düştü
Rize'ye şehit ateşi düştü admin

Gümüşhane'de 6 yıldır görev yapan özel harekat polisi Yaşar Yavaş (43) evli ve üç çocuk babasıydı.

Aslen Rize’nin Pazar İlçesi Duygulu Köyü nüfusuna kayıtlı olan Yavaş’ın ailesinin yaşadığı Ankara’da yarın düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Öte yandan Güneydoğu'da son 1 yıldır sürdürülen terörle mücadele olaylarında ilk kez Rize'ye bir şehit haberi geldi.

Vali Yazıcı’dan Taziye Mesajı

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Şırnak Silopi’de şehit olan Rizeli Özel Harekât Polisi Yaşar Yavaş için taziye mesajı yayımladı.

Vali Yazıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “5 Nisan 2016 Salı günü Şırnak’ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, Rizeli hemşehrimiz Özel Harekât Polisi Yaşar Yavaş şehadete erişmiştir. Ülkenin ve milletin birliği, beraberliği ve güvenliği için canını feda eden Özel Harekât Polisi Şehit Yaşar Yavaş’ı rahmetle ve şükranla anıyor, ailesine, yakınlarına, yüce milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum“ dedi.

Gerçekleştirilen hain saldırıların ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yönelik olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Bu saldırılar karşısında, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sağduyumuzu korumalıyız. Ülkemizdeki istikrarın bozulması için çaba gösteren mihrakların eylemleri asla hedefine ulaşamayacaktır. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; kimden gelirse gelsin, hangi amaçla yapılırsa yapılsın bu tür hain saldırılar birlik beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Bilinmelidir ki; ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan terör eylemlerinde toplumumuz daha çok birbirine kenetlenmektedir. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak karşı duracağız. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Başkan Kasap'tan Taziye Mesajı

Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap’tan şehit polisimiz için taziye mesajı şöyle: “Şırnak’ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında Rizeli hemşerimiz Özel Harekat Polisi Yaşar Yavaş 5 Nisan 2016 Salı günü şahadete erişmiştir. Vatanının ve milletinin güvenliği için gözünü kırpmadan canını feda eden şehit polisimiz Yaşar Yavaş’a Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve yakınlarına Yüce Allah’tan sabır niyaz ediyoruz. Terör birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, bu saldırılar karşısında taviz vermeden sağduyulu bir şekilde bütünlüğümüzü koruyacağız. Milletimizin başı sağ olsun.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!