Advert
Advert
Advert

Rize'de Otistik Çocuklar farkındalık yarattı

Rize'de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Rize'de Otistik Çocuklar farkındalık yarattı
Rize'de Otistik Çocuklar farkındalık yarattı admin

'2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde Güneysu Kızılay Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından gösteri düzenlendi. Otizme dikkat çekmek ve otistik çocuklara destek olma amacıyla fotoğraf sergisi ile çeşitli ürünlerin yer aldığı stantlar açıldı.

Otistik çocuklar, uzun süredir çalıştıkları gösterilerini ailelerinin de büyük heyecan yaşadığı etkinlikte sundu. Öğrenci velilerinin de duygularını dile getirdiği organizasyonda sahneye çıkan otistik öğrenciler şarkı söyledi, şiir okudu, spor yaptı. Öğrencilerin okullarında yaptıkları el işleri ve resimler de büyük beğeni topladı.

Düzenlenen etkinliğe katılan Rize Valisi Ersin Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, bu merkezde verilen eğitimin çocukların sosyal gelişiminde, toplumla bütünleşmelerinde, yaşamın bir parçası halinde kendilerine yer edinmeleri için çok önemli olduğunu belirterek, "Otistik çocuklarımız burada ortaya koydukları ile yeteneklerini ve diğerlerinden farklı olmadıklarını gösterdiler. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, bu çocuklarımızın daha iyi anlaşılması, onların sorunlarının toplum tarafından ortaya konması ve çözüm üretilmesi adına önemli ve anlamlıdır." dedi.

Ziyaretçiler tarafından takdir toplayan etkinliğe Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Gündoğar, okul idarecileri, öğrenci velileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!