Advert
Advert
Advert

CHP Rize haince saldırıyı kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanı'na yapılan hain saldırıya karşı CHP Rize İl Örgütünden de sert bir açıklama geldi.

CHP Rize haince saldırıyı kınadı
CHP Rize haince saldırıyı kınadı admin

Saldırıyı sert bir dille kınayan İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP'nin gücünü Ulusal Kurtuluş Savaşından aldığına vurgu yaparak, ülkeyi ve sokakları 3-5 serseriye teslim etmeyeceklerini vurguladı.

CHP Kurultayının ardından Rize'deki örgütlenme ve eğitim çalışmalarına ağırlık veren ve 'birlikte yönetim' çalışmasıyla, bilişim ve iletişim çalışmalarını da sürdüren CHP Rize İl Örgütü, ilçelere yaptığı ziyaretlerini Çayeli ve Pazar'da sürdürdü.

Çayeli CHP'de Ortak Toplantı

Geçtiğimiz hafta içinde CHP Çayeli İlçe örgütünü ziyaret ederek, ilçe Yönetim Kuruluyla ortak bir toplantı yapan İl Başkanı Mesut Rakıcı, çalışmaların formalite değil gerçekçi verilere oturtulmasını istedi.

İl Sekreteri İsmail Durmuş, Eğitim Sekreteri Saltuk Deniz, Muhasip Sami Sarıahmetoğlu, Başkan Yardımcısı Ahmet Baştopçu ve Bilişim Sorumlusu Ömer Şan ile birlikte Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu'ndan, parti çalışmaları hakkında bilgi alan İl Başkanı Rakıcı, seçim çalışmaları kapsamında bütün seçmenlere ulaşacaklarına dikkat çekti.

Pazar'da da Ortak Yönetim Toplantısı

CHP Rize İl Başkanlığı hafta sonunda ise Pazar CHP İlçe Başkanlığında, ilçe yönetim kurulu toplantısına katılarak, parti çalışmalarını değerlendirdi.

Pazar İlçe Başkanı Mahmut Yıldız'dan, Pazar ve köylerindeki örgütlenme ve sandık çalışmaları konusunda bilgiler alan Rakıcı'ya, yine İl Sekreteri İsmail Durmuş, Eğitim Sekreteri Saltuk Deniz, Muhasip Sami Sarıahetoğlu, Başkan Yardımcısı Ahmet Baştopçu ve Bilişim Sorumlusu Ömer Şan eşlik etti.

Bu genişletilmiş toplantılarla aynı zamanda örgütsel yapının da denetlenerek, genel ve yerel çalışmalar konusunda değerlendirme ve görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden CHP İl Başkanı Rakıcı, Rize'nin ve ilçelerinin asıl ve öncelikli sorunlarını çözüme kavuşturmak için daha etkili bir muhalefet yapacaklarını kaydetti.

Düzce İl Başkanına Hain Saldırı

İlçe ziyaretleri ve ortak yönetim toplantılarının ardından, CHP Düzce İl Başkanına yapılan saldırıya yönelik yazlı bir açıklama yapan Rakıcı, "Düzce İl Başkanımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sadece kınamıyoruz, uyarıyoruz da. Çünkü biliyoruz ki, bu bir sürecin başlangıcıdır! Gezi olayları sonrasında bilinçli bir şekilde yapılmaya başlanan ayrıştırıp, kamplaştırarak yönetme hesaplarının bir parçası önümüzde duruyor" dedi.

Açıklamasında bu tür saldırıların CHP'yi ve CHP'lileri yıldıramayacağına vurgu yaparak sürdüren Rakıcı, açıklamasına şöyle devam etti: "Kitlelere baskı yapacak, 'Nazi kıtaları' şeklinde örgütlenecek yeni kara yakalılar oluşturarak, serseri bir saldırı gücü oluşturmak hedefindeler... Kendilerini güvende hissetmek için, bir türlü yok edemedikleri CHP’yi ve CHP’lileri sokakta saldırarak yıldırmaya, baskılamaya çalışıyorlar!..

Kendilerine, 'Osmanlı torunları' diyen bu serseriler, aymaz bir pişkinlikle, kalleşlik yaparak saldırmış oldukları İl Başkanımızın görüntülerini, utanıp arlanmadan yayınlıyorlar. Görüntülerde, 'vatan hainlerinden hesap soracaklarını' söyleyip, 'bugün birinizi yarın hepinizi' ifadeleriyle hepimize saldıracaklarını açıkça söylüyorlar!

Bizler bu söylemleri çok iyi biliyoruz ve bu söylemlerle kimlerin 'vatan haini olduğunu' tarih kitapları oldukça açık ve net yazıyor! Bu itibarla da aynı söylemlere sığınarak bugün kimlerin 'vatan haini olmaya devam ettiğini' de sokaklara baktığımızda açık ve net olarak görmekteyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi, bu güzel ülkenin Kurtuluş Savaşanı veren, emperyalizmin yerli işbirlikçilerini yok ederek, düşmanlarını denize döken, bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kuranların partisidir. Gücünü bu gelenekten alır. Gücünü bu gelenekle sürdürür. Dostunu da düşmanını da çok iyi tanır!

'Bizim hesabımız, kapının köpekleriyle değil, asıl sahibi iledir!' O nedenle muhatabımız 'kalleşler' değil, enselerinden tutup karşımıza çıkartanlardır! Bizim muhatabımız gölgeler değil gölgelerin sahipleridir.

Sakın bir kez daha böyle bir şeye davranılmasın, yönelinmesin ya da yol verilmesin! CHP’nin tüm örgüt ve üyeleri, kalleş ve puşt saldırılarına karşı koyacak güçtedir. Ülkemiz, her gün şehit haberleriyle yanmaktadır.

Ülkemiz, çok ciddi bir saldırı altındadır. Kötü yönetilmektedir! Kötü yönetilmenin bedelin gencecik insanlarımız şehit olarak ödemektedir. Artık sokağa çıkılamaz boyuta gelinmiştir. Patlayan bombalarla insanlarımız katledilmektedir. Acı, hüzün ve göz yaşı egemen olmuştur ülkemize.

Bu tür bir ortamda CHP’lilere yada başka partililere kalleşçe saldırmak, tarihin yeniden canlandırılması gibidir. Yeni işbirlikçilerin türemesi demektir. Biz bu haykırışları, yapanları ve yaptıranları biliriz!

Halkımız merak etmesin, endişelenmesin. CHP, en zor koşullarda dahi canlarımız pahasına koruyup her karış toprağını kanlarımızla suladığımız bu güzel ülkemize sahip çıkacak, ülkemizi bu tür serserilere bırakmayacaktır! CHP Rize İl Örgütü olarak Düzce İl Başkanımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınarken, her zaman ve her koşulda dayanışma içinde olacağımızı da kamuoyuna deklere ediyoruz."

chp chp rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!