Advert
Advert
Advert

52. Kütüphaneler Haftası Kutlu Olsun

Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 28 Mart - 03 Nisan tarihleri arasında kutlanan 52. Kütüphaneler Haftası nedeniyle birer kutlama mesajı yayımladılar.

52. Kütüphaneler Haftası Kutlu Olsun
52. Kütüphaneler Haftası Kutlu Olsun admin

Okuma alışkanlığı bireyleri ayrıcalıklı kılar

Rize Valisi Ersin Yazıcı, 52. kütüphane haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı ve tüm kütüphaneciler ile kitap dostlarının kütüphane haftasını kutladı. Vali Ersin Yazıcı mesajında, okumanın hayatta başarılı ve mutlu olmanın temel şartı olduğunu ifade etti.

Kütüphanelerin eğitimin bir parçası olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kitaplıklar, hayat boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdırlar. Kütüphaneler sadece bilginin depolandığı ve tasnif edildiği yerler olmaktan çıkmakta ve eğitimin bütünleştiği kurumlara dönmektedir. Bilgi ve bilim yuvaları Kütüphanelerimiz sadece okul öğrencilerinin değil, herkesin uğrak yerleri olmalıdır. Sivil toplum kuruluşları, aile ve fert olarak bu konuya daha fazla eğilmeliyiz daha fazla önem vermeliyiz. Okumak ve çalışmak, bizlere yol gösteren temel ilkeler olmalıdır. Unutmayalım ki, ancak eğitimle ve çalışmayla sağlanacak başarı, sanattan bilime, yaşamın her alanında daha saygın ve söz sahibi bireyler haline gelmesini sağlayacaktır. Rizeli hemşehrilerimin eğitime ve gençlerin gelişimine gereken önemi vermesinin gelecekleri açısından zorunlu olduğunu düşünüyorum. Ekonomik kalkınmanın ancak eğitimle mümkün olacağına inanarak eğitimde yakaladığımız başarıların kalıcı olması adına Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi'ni büyük bir inançla uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

Kütüphanelerin toplumun kültür birikiminin en önemli hazinesi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Kütüphaneler, eğitimin bilimsel, kültürel ve sanatsal yönünü destekleyerek, vatandaşlarımızın her türlü bilgi ihtiyacını karşılayan, sosyal, ekonomik, kültürel, tarihi değerlerine sahip çıkan bütün toplumu ilgilendiren kuruluşlardır. Bu bakımdan kitaplar vazgeçemeyeceğimiz en büyük ve vefakâr dostlarımızdır. Kitap en iyi bilgiyi sağlayan ve bizlere yol gösteren dost, arkadaş, rehberdir. Bu duygu ve düşüncelerle; toplum olarak en iyi dostumuz ve yardımcımız olan kitaplara ve kütüphanelere daha yakın olmamızı diler, bütün vatandaşlarımın '52. Kütüphane Haftası'nı kutluyor, tüm halkımızı kitap okumaya davet ediyorum" dedi.

Başkan Kasap, “Kütüphaneler Toplumun Hafızasıdır”

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, her yıl Mart ayının son haftasında gerçekleşen kütüphaneler haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Bu yıl 52.si kutlanacak olan kütüphaneler haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, kütüphanelerin toplumun hafızası niteliğinde olduğunu vurgulayan Başkan Kasap, kütüphanelerin kültür ve bilgi birikimi olarak büyük önem taşıdığını ifade etti.

Başkan Kasap mesajında, “Yaşadığımız yüzyıl bilgi ve ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime giden yol ve en iyi dosttur. Onları muhafaza etmek ise en önemli görevimizdir. Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Gerçek bilgi kaynaklarımız oradadır. Bulunduğumuz yerdeki kütüphanelerden yararlanalım. Tozlu raflara mahkûm etmeyelim bu hazineleri…

Yüce ALLAH’ın, Kur’an-ı Kerim’le gelen ilk emri bile ‘İkra’ Oku! “Rabbinin adıyla oku” hitabında okuma, yazma ve ilme çağrı vardır. Okuyalım, bilgilenelim ve toplum olarak, ülke olarak gelişelim.

Bilimin ışığı olan kitaplar, kütüphaneler çok büyük önem taşır. Kütüphaneler toplumun hafızasıdır. Hafızası yok olan toplumun geçmişi de geleceği de olmaz. Bilgi ile toplumu bir araya getiren Kütüphane Haftası’nı kutluyor; kitapla, bilimle, ilimle yetişmiş bir nesil diliyor ve sonsuz sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ersin yazıcı reşat kasap
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!