Advert
Advert
Advert

Rize'de karayollarına ev engeli

Rize-İkizdere-Erzurum karayolunda yol genişletme çalışmaları sırasında ortada kalan 2 katlı ev konusu açıklığa kavuşamadı.

Rize'de karayollarına ev engeli
Rize'de karayollarına ev engeli admin

Tamamlandığında Türkiye’nin en uzun tüneli olacak olan 14 bin 700 metrelik Ovit Tüneliyle bağlantılı 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şerit yapılması planlanan karayolunun İkizdere Ayvalık köyünde yol ortasında kalan 2 katlı ev konusu çözülemedi.

İkizdere-Ayvalık köyü mevkiinde devam eden yol genişletme çalışmasında 2015 yılında yol ortasında kalan Mustafa Yılmaz’a ait ev, atılan dinamitlerle hasara uğramıştı. Yol genişlemesini yapan müteahhit firma çalışmasında 2 katlı binanın kamulaştırması yapılmamıştı. Yol ortasında kalan ev sahiplerinin İstanbul’da ikamet ettiği öğrenildi. Boş olan evin kamulaştırmasının hangi safhada olduğu öğrenilemedi. Halen ayakta olan 2 katlı ev dolayısıyla yol genişletme çalışmasının da yapılmadığı gözlenirken, yol çalışmasının durmasında en büyük sebep Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu projeye ödenek aktarılmaması gösterildi.

CUMHURBAŞKANI VE MECLİS BAŞKANININ YOLU

Rizeli olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın köyüne giden yolda Mart-2015 ayından bu yana ödenek olmadığı için çalışmaların durduğu belirtildi.

Duble yol Rize-Erzurum karayolunun İyidere-İkizdere arasındaki 35 km'lik mesafede 2008 yılında duble yol yapımına başlanmıştı. 2008 yılından bu yana çeşitli sebeplerle yapılamayan karayolunun ne zaman tamamlanacağı konusunda kesin bir açıklamada yapılamazken 14 bin 700 metre ile en uzun tünel olan ve dönemin Başbakanı bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Ovit Tüneli tamamlandığında yol yapımına daha fazla öncelik verilebileceği açıklandı.

Haber: İsmet KÖSOĞLU İlgili Haber Yol çalışması Rizeli Ailenin evini yıktı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!