Advert
Advert
Advert

Sütlüoğlu lise arkadaşıyla yıllar sonra hasret giderdi

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, lise arkadaşı olan Eski Dünya Güreş Şampiyonu Salih Bora ile yıllar sonra Rize'de hasret giderdi.

Sütlüoğlu lise arkadaşıyla yıllar sonra hasret giderdi
Sütlüoğlu lise arkadaşıyla yıllar sonra hasret giderdi admin

Rize’de geçen hafta sonu yapılan Türkiye Güreş Federasyonu Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonasına, Güreş Federasyonunun davetlisi olarak katılan Eski Grekoromen Güreş Dünya Şampiyonu ve Milli Güreşçi Salih Bora, 1966-1969 yılları arasında İstanbul'un Aksaray semtinde bulunan Pertevniyal Lisesinden okul arkadaşı olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile yıllar sonra Rize’de bir araya gelerek hasret giderdi.

Lise arkadaşı Salih Bora’yı misafir eden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Giresun, Tirebolulu hemşehrim olan ve Aksaray'da eski ismi Mahmudiye Mektebi olarak bilinen, İstanbul Pertevniyal Lisesinden arkadaşım, Türk güreşine ismini altın harflerle yazdırmış, eski Dünya grekoromen milli güreşçimiz Salih Bora kardeşimi bir hayli zaman sonra güreş müsabakaları vesilesiyle memleketimde ağırlamaktan, okul hatıralarımızı yeniden paylaşmaktan büyük sevinç ve mutluluk duydum.” diye konuştu.

Milli güreşçi Salih Bora ise aynı zamanda Rize-İyidere eniştesi olduğunu belirterek, "1966-1969 yıllarında İstanbul Pertevniyal Lisesinde okurken aynı sıraları paylaştık. Aradan geçen uzun bir zaman sonra farklı görevlerimiz nedeniyle bir ayara gelemedik. Kader bizleri Rize’de gerçekleşen Türkiye Gençler Güreş Şampiyonası vesilesiyle bir araya getirdi. Bu birliktelikten duyduğum memnuniyeti ve aldığım duygusal ve manevi hazzı unutman mümkün değil. Okul arkadaşım İmdat Sütlüoğlu beyin Türk güreşine bundan sonra da büyük katkılarda bulanacağına bütün kalbimle inanıyorum. Burada şahsına ve tüm güreş camiasına göstermiş olduğu sıcak, çok samimi misafirperverliğe çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Salih Bora kimdir?

Güreşe 1970'te Altınay Kulübü'nde başladı. İlk altın madalyayı 1972'de Ankara'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda grekoromen stilde (48 kg’da) aldı. 1975'te İstanbul Demirspor Kulübü'ne geçti. 1979'da Anadoluhisarı Spor Akademisi'ni bitirdi.

Grekoromende 48 kilonun başarılı güreşçilerinden biri kabul edildi. Dünya Şampiyonası'nda 3 kez (1977, 1981, 1982) ikincilik kürsüsüne çıktı.  1975'te Balkan şampiyonu ve 1981'de Avrupa üçüncüsü oldu. Akdeniz Oyunları'nda iki kez (1975, 1979), İslam Oyunları'nda bir kez (1980) şampiyon oldu. 1979 ve 1981'de Sedat Simav Vakfı Spor Ödülü'ne değer görülen Bora, 1982'de Türkiye'de Yılın Sporcusu seçildi. 1972-84 arasında milli mayoyu 54 kez giydi.

1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda dördüncü olduktan sonra güreşi bırakarak antrenörlüğe başladı. Türkiye ve Azerbaycan milli takımlarında antrenörlük yaptı.

çaykur imdat sütlüoğlu
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!