Advert
Advert
Advert

TBMM Başkanı Kahraman Baba Ocağı İkizdere'de

TBMM Başkanı ve İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman İkizdere İlçesine gelerek hemşehrileriyle hasret giderdi. Doğduğu köy olan baba ocağı Tulumpınar Köyüne çıkan Meclis Başkanı İsmail Kahraman daha sonra Rize'den ayrıldı.

TBMM Başkanı Kahraman Baba Ocağı İkizdere'de
TBMM Başkanı Kahraman Baba Ocağı İkizdere'de admin

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından düzenlenen 10. Kuruluş törenine katılarak Fahri Doktora unvanı almıştı.

Tören sonrası İkizdere İlçesine gelerek geceyi burada geçiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman Rize’deki son gününde doğduğu köy olan Tulumpınar Köyüne çıkarak burada akrabalarıyla bir araya geldi ve baba ocağında bir süre dinlendi.

Partilileri dışında ziyaretçinin kabul edilmediği dinlenme sonrası İkizdere Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığında ilçenin sorunlarıyla ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Karaman,  vatandaşları da dinledi ve isteyen hemşehrileriyle fotoğraf çektirdi.

İkizdere ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki turizm gelişmelerine ilişkin, "Gelişmelerden fevkalade memnunum. Türkiye için bir övünç kaynağı oldu. Yeşilin bu kadar çok olduğu başka bir ülke yok." ifadelerini kullandı.

İkizdere'nin her zaman toprak yetersizliği nedeniyle dışarıya göç verdiğini de vurgulayan Kahraman, gurbete gidip çalışan ve zengin olan birçok iş adamı bulunduğunu kaydetti. Kahraman, zengin iş adamlarının doğduğu toprakları unutmadığını ifade ederek, "Kök unutulmamalı. Kök olmazsa olmaz. Kökü olmayan ağaç yaşamaz. Kök lazım. Dolayısıyla buradan çıkanlar burayı hiç unutmazlar." dedi.

İlçeden hiç kimsenin nüfus kaydını aldırmadığını anımsatan İsmail Kahraman, şunları söyledi: "Nüfus kaydı burada, askere gidecek buradan, yazı gelecek, dosya verilecek ama yine de nüfus kaydı burada. Bu kültür manasında milliyetçiliktir ve olması gerekir ama bunu aşıp da kafatasçılığına işi döktüğünüzde olmaz. Brakisefal mısın? Dolikosefal misin? Kafa yapın ne ? O değil. Ülkesini sevmek, evini sevmekle, ailesini, mahallesini, ilçesini, ilini sevmekle başlar."

Meclis Başkanı Kahraman, daha sonra Trabzon'a gitmek üzere ilçeden ve Rize'den ayrıldı.

Kahraman’ın İkizdere gezisine Rize Valisi Ersin Yazıcı, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Bak, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Semih Coşkun ve vatandaşlar katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!