Advert
Advert
Advert

Rizeli Turgut Kazdal Ankara'da yaşam savaşı veriyor

44 yaşındaki kanser hastası Rizeli Turgut Kazdal, kuzeniyle birlikte Ankara'da yaşam savaşı veriyor.

Rizeli Turgut Kazdal Ankara'da yaşam savaşı veriyor
Rizeli Turgut Kazdal Ankara'da yaşam savaşı veriyor admin

Rizeli Turgut Yılmaz, 14 yıl önce yakalandığı kanser hastalığından kurtulmak için yıllardır Ankara'daki Yenimahalle Belediyesi Onkoloji Konukevi'nde tedavi görüyor.

14 yıldır Ankara'da kanserle yaşam savaşı veren Turgut Kazdal'ın Rize'de yaşayan ailesi de kanser hastalığıyla mücadele ediyor. Kızının 3 yaşından beri beyin kanseriyle savaştığını anlatan Kazdal, "Kızım şu anda 19 yaşında bugüne kadar 7 kez ameliyat geçirdi. Sol gözü görmüyor. Tüm ihtiyaçlarını eşimin yardımıyla yapıyor. Eşim de sağır ve dilsiz" dedi.

14 yıldır Ankara'da tedavi gören ve Onkoloji Konukevi açıldığı günden bu yana orada kaldığını belirten Kazdal, "2 yıl önce doktorlar hastalığımın artık son evresine geldiğini söylediler. Son çare nakil dediler. Oğlumdan alınan yüzde 50 uyumlu ilikle yaşama döndüm. Hastalığım tam 4 kez tekrarladı. Tam geçiyormuş gibi oluyor tekrardan başlıyor." dedi.

Onkoloji Hastanesi Prof. Dr. Fevzi Altıntaş'ın son çare olarak ilik naklini önerdiğini belirten Kazdal, "6 sene yurtdışı, yurt içi nakil bekledim ve hiç kimse de bulamadık. Babamı alacaktık, yaşı ilerlemiş olduğu için kabul etmediler. 16 yaşında bir oğlum vardı onunla dokularımızın yüzde 50 tuttuğu tespit edildi. Doktorlar yüzde 99 ihtimalle ameliyattan çıkamayacağımı söylediler. Ama artık başka çarem olmadığı için ameliyat masasına yattım. Onkoloji Hastanesi'nde ilk defa yüzde 50 uyumlu ilik nakli ameliyatını oldum. Kan grubum artık 0'dan A grubuna döndü" dedi.

Geçimi sadece kızı için verilen bakım parasından ve yardım sever vatandaşların verdikleriyle sağladığını belirten ve eşinin çocuklarına bakmasından dolayı Ankara'da kuzeniyle birlikte kaldığını söyleyen Kazdal, "Tesis kurulduğu günden bu yana buradayız. Biliyorsunuz kanser hastaları için hijyen çok önemli onun için personel tüm konularda çok titiz davranıyor. Burayı yapanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir kuruş para vermeden kalıyoruz diye konuştu. Barınma ve yemek gibi ihtiyaçlarımızı bu tesiste karşılıyoruz. Ancak maddi konularda çok zorluk çekiyoruz. Elimden tutacak birilerini bekliyorum" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!