Advert
Advert
Advert

Rizeli kadınlar için Japonya'dan hibe desteği

Rize Belediyesi’nin kadınlara yönelik hazırladığı proje, Japonya’dan hibe almaya hak kazandı.

Rizeli kadınlar için Japonya'dan hibe desteği
Rizeli kadınlar için Japonya'dan hibe desteği admin

Türkiye’de "Yerel Projelere Hibe Desteği" programı kapsamında 450 Proje başvurusunda bulunuldu ancak aralarında Rize Belediyesi'nin hazırlamış olduğu kadınlara yönelik proje ile birlikte 4 proje kabul edildi.

Rize Belediyesi’nin sahil dolgu alanını yeniden düzenleyerek, inşa edeceği Mavi Şehir Projesi içerisinde ve şehrin farklı mahallelerinde yer alacak olan Kadınlara Yönelik Mesleki Eğitim Merkezi Kurulumu projesi hibe destek almaya hak kazandı. 4 ayrı İlin projelerinin yer aldığı toplu imza töreninde Rize Belediyesi’nin projesi için imzalar atıldı.

Rize’nin de aralarında olduğu, dört ayrı ilin projelerinin yer aldığı toplu imza töreni için Ankara’da bulunan ve Japonya Büyükelçiliğini ziyaret eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, burada Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoı ile bir araya geldi. Karşılıklı görüşmelerin yapıldığı toplu imza protokolünde Japonya Büyükelçiliği ile Rize Belediyesi arasında Yerel Projelere Hibe Desteği programı kapsamında imza protokolü yapıldı. Alınan hibe, kadınların sosyal hayata katılımlarına katkıda bulunmak ve kadınlara yönelik mesleki eğitim merkezi kurulumu için gerekli bina masrafları ve donanımı için kullanılacak.

İmza Protokolü öncesi konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bu projenin amacının ilimizde yaşayan kadınların gerek ulusal gerekse uluslar arası düzeyde her alanda yerini alabilmesi ve statüsünün geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmak olduğunu kaydederek sözlerine şöyle devam etti: “Proje için tahsis edilecek alanda kadınlarımıza, bilgi ve becerileri doğrultusunda kişisel gelişimlerini arttırmaya yönelik eğitim verilebilecek. Becerilerini ortaya koyan kadınlarımız üretime yönlendirilecek, ürettikleri ürünlerin satışı ve teşhiri sağlanacak. Satıştan sağladıkları para ile ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Hibe Destek almaya hak kazanan projemiz için bugün buradayız ve hayırlısı ile imzalarımızı attık. Bundan sonraki süreç alanın oluşturulmasıdır. İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

reşat kasap rize belediyesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!