Advert
Advert
Advert

Gündoğdu esnaf ve minibüsçüleri ile bereket duası

Osmanlı döneminden günümüze yansıyan 700 yılık geleneği yaşatmak adına yapılan Bereket Dua’sı sabah namazının ardından Gündoğdu'da yapıldı.

Gündoğdu esnaf ve minibüsçüleri ile bereket duası
Gündoğdu esnaf ve minibüsçüleri ile bereket duası admin

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve Gündoğdu esnafı bereket duası yapmak üzere sabah namazında buluştular.

Her hafta Cuma namazı öncesinde farklı mahallelerde Rize Belediyesi öncülüğünde yapılan Bereket Duası bu hafta Gündoğdu merkez camiinde kılınan sabah namazının ardından gerçekleştirildi. Dua Gündoğdu merkez Camii imamı tarafından gerçekleştirildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yapılan Duanın ardından S.S.13 No’lu Minibüsçüler Kooperatifi yönetimi ile bir araya geldi. Kısa bir süre önce Şehir içi Minibüs Kooperatifi ve Gündoğdu Minibüs Kooperatifi arasında yapılan görüşmeler sonrası sağlanan birleşmenin ardından her iki kooperatifin yönetimi ile bir araya gelen Başkan Kasap, yönetim ve şoförlerle sohbet ederek bundan sonra atılacak adımlarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Minibüs ve otobüs hatları ile alakalı bilgiler aktaran Başkan Kasap, “Bilindiği üzere Rize Belediyesi olarak kısa bir süre önce şehir merkezinden Gündoğdu bölgemize hizmet veren belediye otobüs ve minibüs hattı ile şehir içi dolmuşlarımızı toplu taşıma olarak bir çatı altına topladık. Bu birleşmeden sonra artık söz konusu hattımızda bulunan araçlarımız Gündoğdu Bozukkale’den, Çiftekavak önüne kadar olan mesafede tek seferde yolcu taşıyabilecek. Bu sayede vatandaşımızda artık bu mesafe arasında iki ayrı araç değiştirmek zorunda kalmayacak. Ayrıca bu birleşme şehir içi ulaşımının daha verimli olmasını sağlayacak. Hizmet verecek olan minibüslerimiz içerisinde engelli vatandaşlarımızın kullanabilecekleri araç sayılarını da her geçen gün arttırıyoruz ve bu yönde çalışmalarımızda devam ediyor” dedi.

DOĞU PARK PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kasap açıklamasının devamında, “Gündoğdu sahil dolgu alanı üzerinde yapmayı planladığımız Doğupark projemizin çalışmaları devam ediyor. Burada yaşayan vatandaşlarımız için sosyal yaşam alanları oluşturmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda projelerimiz içerisinde Güdoğdu da yapmayı düşündüğümüz Doğupark projemizin proje çalışmaları tamamlanmış olup, yakın bir süre içerisinde projeyi hayata geçirme noktasında adımlarımızı atacağız. Yapılacak olan proje ile burada yaşayan vatandaşlarımız için denize karşı içerisinde oturma alanları olan bir çalışma düşünüyoruz.

Bunun yanında göreve geldiğimiz günden bu yana iki yıllık süre içerisinde Gündoğdu da bazı bölgelerimizde geçtiğimiz yaz sezonu asfalt ve beton çalışmalarımız oldu ve bu yaz sezonunda da bu çalışmalarımız devam edecek. İçme suyu çalışmaları kapsamında bu bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın daha rahat su tüketimi yapabilmesi için içme suyu şebekelerimizde yenileme çalışması içerisindeyiz ve yeni su deposu inşaatı çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha ferah ve mutlu oldukları bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için Rize Belediyesi olarak aralıksız çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

reşat kasap rize belediyesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!