Advert
Advert
Advert

Rize’nin Sanatı İstanbul’da görücüye çıkıyor

Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (RİMER) ile EBRULİ Yaşam ve Sanat Derneği önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Rize’nin Sanatı İstanbul’da görücüye çıkıyor
Rize’nin Sanatı İstanbul’da görücüye çıkıyor admin

Biri İstanbul’da, diğeri Rize’de faaliyet gösteren iki dernek, Üsküdar Belediyesi ve TC Kültür Bakanlığının katkısı ile 7-10 Mart tarihleri arasında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde organize edecekleri “Rizeli Ellerden Sanat Pınarı Sergi ve Konseri” ile Rize’nin zanaat ve sanatını İstanbullularla, İstanbul’da yaşayan hemşehrileri ile buluşturmuş olacaklar.

Proje kapsamında Rizeli zanaatkar ve sanatçıların Ebru, Kaligrafi, K'atı, Tezhip, Filografi, Ahşap Yakma gibi Sepet yapımından Şiire, Diaroma'ya, Müziğe kadar klasik, yerel ve plastik sanatlara ait örnekleri, Sanatçı Maksut Mercan’ın “diaroma-Osmanlının Kanatları” özel maket koleksiyonu gibi eserleri sergilenecek. 4. günün sonunda da Rize’den gelecek halk ve sanat müziği sanatçılarına İstanbul'dan RİMER'in evladı Laz Mehmet Yavuz'un da katılımı ile gerçekleşecek sahne performansı ile etkinlik tamamlanmış olacak.

Proje hakkında RİMER Genel Sekreteri Selahattin Bakır, “Mart’ın ikisi Rize’nin Kurtuluşu Günü, 8’i de Dünya Kadınlar Günü. İki anlamlı günü bir arada Rize’mizin yerel sanat ve kültürünü İstanbul’da yerleşik hemşerilerimiz ve yöremize ilgi duyan Üsküdar ve İstanbullulara sunarak, bir anlamda görücüye çıkararak kutlamış olacağız. Umuyoruz ki, kültürümüze, sanatımıza sahip çıkacak, destek olacak hemşerilerimizle beraber çok değerli bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Oldukça yüksek bütçesi olan bu projeyi de, derneğimize maddi külfet oluşturmadan marka sponsorlukları ile gerçekleştirmekteyiz. Bu bağlamda İstanbul’da her gün yüzbinlerin yolculuk ettiği TURYOL İskele ve motorlarında, Anadolu yakası ve Rize’de önemli mağazaların vitrinlerinde 50*70 cm ebatlı posterlerimiz, Üsküdar ilçesinde bez afişlerimiz asılmış olacak. 80 bin kişiye erişimi sosyal medya sayfamız ve yazılı ve görsel yerel medyamızın desteğiyle geniş kitlelere ulaşıp, yerel kültür ve sanatımızın tanınması, bilenmesine çok önemli katkı sağlamış olacağız” dedi.

Rize’nin sanat ve zanaatkarları adına il dışında gerçekleştirilecek en önemli proje hüviyetindeki bu organizasyonun Rize ayağını, sanatsal hazırlıklarını yürüten Ebruli Yaşam ve Sanat Derneğinin Başkanı Hülya Cerrahoğlu’da yaptığı açıklamada, “İlkini Kasım ayında Rize'de gerçekleştirdiğimiz Rizeli Ellerden Sanat Pınarı adlı projemizin ikincisini de anlatmaya çalıştıklarımızı anlayan, takdir eden ve İstanbul’da Rizelilerin Sıcak Evi olan RİMER ile paydaş olarak gerçekleştireceğiz. Amacımız sadece İstanbul’daki hemşerilerimize eserlerimizi, kültürümüzü sunmaktan ziyade bizi, özümüzü yeterince tanımayan farklı il ve kültürlerden gelen İstanbullulara da Rize’yi ve sanatımızı tanıtmak olacak. Çok kısa bir sürede projenin gerçekleşmesini sağlayan başta RİMER'in yönetim kurulu başkanı Recep Ali Aksoylu olmak üzere tüm RİMER ailesine şahsım, derneğimiz ve Rize sanatı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Her şey çok anlamlı ve çok güzel olacak“ dedi.

7 Mart Pazartesi günü saat 18’de açılışı yapılacak olan Rizeli Ellerden Sanat Pınarı Sergisi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 11-21 saatleri arasında gezilebilecek. Serginin son günü olan 10 Mart Perşembe günü akşam 19.30'da 8 Mart Dünya Kadınlar gününe ithafen düzenlenen konser öncesinde de Rize’den başarı hikayesi olan kadınlarında yer alacağı bir kutlama programı olacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!