Advert
Advert
Advert

Vergi Haftası Rize'de kutlanıyor

Bu yıl 27.'si kutlanan Vergi Haftası nedeniyle, İl Defterdarı Nurettin Dirican başkanlığındaki heyet Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti.

Vergi Haftası Rize'de kutlanıyor
Vergi Haftası Rize'de kutlanıyor admin

Defterdarlık birim yöneticilerinin katıldığı ziyarette İl Defterdarı Nurettin Dirican, Vali Yazıcı'ya kurum çalışmaları ve Vergi Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vererek, destekleri için teşekkür etti.

Vali Yazıcı, bu haftanın çok önemli olduğunu, Rize'de Defterdarlığın gayretleri ve çalışmaları sonucunda toplumda yaratılan vergi bilincinin dikkat çektiğini söyleyerek tüm çalışanları kutladı. Vergi ödemenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bu haftanın sizlere ve tüm Rize'ye hayırlı olmasını diliyor, ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyorum. Hepinizin Vergi Haftası'nı kutluyorum" diyerek tüm Maliye Teşkilatının Vergi Haftası'nı kutladı.

İl Defterdarı Nurettin Dirican ise yaptığı açıklamada, "Vergi konusunda vatandaşlarımıza düşen en önemli görev; alışverişleri esnasında ödedikleri bedelin karşılığında fiş veya faturasını alarak ödenmesi gereken verginin hazineye intikalini sağlamaktır. Harcamalarımız karşılığında alınacak her bir belge ile kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınacağı, çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için bir yatırım kaynağı oluşturulduğu unutulmamalıdır. Vergilerin gerçek beyanlar üzeriden ödenmesi ve kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının sağlanması, çok daha güçlü, çok daha iyi sağlık ve eğitim hizmetlerinin verilebildiği bir Türkiye demektir." dedi.

Rize SMMMO'dan Vergi Haftası Kutlaması

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Muammer Berberoğlu 22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 27. Vergi Haftası dolayısıyla yayınmladığı kutlama mesajında "Vergi Haftası'nın amacı vergi mükelleflerimizin ve vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak, toplumda ve özellikle yarının vergi mükellefleri ya da yöneticileri olacak gençlerimiz üzerinde sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak ve idare-mükellef ilişkilerini uyumlu hale getirmektir." dedi.

Vergi bilinci yüksek olan toplumlarda ekonomik ve kültürel gelişimlerin de yüksek olduğunu belirten Berberoğlu "Kamu harcamalarını karşılamanın tek yolu toplanan vergilerdir. Kamusal hizmetlerin nitelik ve kalitesinin artması vergiye karşı direnci azaltacak en önemli unsurdur. Adil bir vergi sistemi ve toplanan vergilerin vatandaşa hizmet olarak dönmesi, vergi bilincinin artmasının temel zeminini oluşturmaktadır. Maliye ile mükellef arasında köprü görevi gören sayıları 100 bine ulaşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler, mali idaremizin en büyük destekçisidir. Vergi gelirlerimizi artırmak, adil ve etkin bir vergi sistemi için birlikte hareket etmek, vergisel hedeflere ulaşmada ülkemizi başarıya götürecek temel yoldur. TÜRMOB ve Odalarımız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da mali idaremizle işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!