Advert
Advert
Advert

İkizdere'de Lazboard Şenliği yapıldı

Rize'nin İkizdere İlçesine bağlı Meşe Köyü (Petran Yaylası'nda) düzenlenen şenliğe amatör ve profesyonel çok sayıda kayakçı katılmak için Rize'ye geldi.

İkizdere'de Lazboard Şenliği yapıldı
İkizdere'de Lazboard Şenliği yapıldı admin

İkizdere ilçesinin Meşeköyünde 9.kez yapılan Petran Kar şenliği soğuk hava olmasına rağmen yerli ve yabancı birçok kayak severin ilgisini çekti. Şenliğe yoğun bir katılım oldu.

Üzme Tahtasının ana vatanı olan Meşeköyde 9. kez yapılan Petranboard Şenliğine yüzlerce kayak sever katıldı. İkizdere Kaymakamı ve İkizdere Belediye Başkanı ile Çamlıhemşin Belediye Başkanı dışında bürokratın katılmadığı şenliğe halkın yoğun bir katılımı oldu. Mahalle sanatçıların okuduğu türküler eşliğinde kar üzerinde saatlerce horon oynayan katılımcılar karın zevkine vardı.

Eski köy okulu önünde düzenlenen programda bir konuşma yapan İkizdere Kaymakamı H.İbrahim Kazar; "Meşeköyümüzde yüzyıllardır sürdürülen güzel bir geleneğin yaşatılması ve dünyaya duyurulması iyi bir çalışma. Bu yıl 9. kez düzenlenen şenliğe ABD'den bile yabancı kayakçıların gelmesi konunun ne kadar dikkatlice takip edildiğinin göstergesidir. Burada tesis yokluğuna rağmen köylülerimiz kendi imkanlarıyla çalışma yapıyor. Biz İlçe Özel İdaresi olarak köyümüzün yolunu kar dolayısıyla sürekli açık tuttuk. İlçe özel İdare ekiplerimizi günlerce yaptığı güzel çalışma içinde ayrıca kutluyorum. Meşeköy kış turizmi yapılan bir Avrupa veya Amerika şehirlerini aratmayacak kadar güzel bir yer. Müthiş kar potansiyeli mevcut. Bu aktiviteleri daha randımanlı hale getirmemiz lazım. Köy Okul binasının onarılarak dinlenme tesisine dönüştürebiliriz." dedi.

Şenlikte köy meydanında belirlenen parkurlarda birçok yarışmacının katıldığı Petronbboard ile yapılan kayma gösterileri yapıldı. Katılımcılara ve misafirlere Köy meydanında pişirilen yaklaşık 1 Ton kavurma dağıtıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!