Advert
Advert
Advert

Rize Belediyesi sanal dünyada 3. oldu

Dijital Araştırmalar Derneği’nin Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi raporunda Rize Belediyesi üçüncü sırayı aldı.

Rize Belediyesi sanal dünyada 3. oldu
Rize Belediyesi sanal dünyada 3. oldu admin

Diplomacy.Live ve Dijital Araştırmalar Derneği’nin ortaklaşa hazırlamış olduğu Dijital Kent 2015’te 128 mobil uygulama, 202 internet sitesi, 970 sosyal medya hesabı ve 240 kullanıcı, durum, dönüşüm ve mobil kullanıma uygunluk olarak incelendi. Belediye ve belediye başkanlarının sosyal medya hesaplarındaki etkileşimleri metrik parametrelere dönüştürülerek dijital reyting şeklinde hesaplandı.

81 il belediyesinin yarıştığı dijital varlık reytinglerinde, birinci olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 76,5, ikinci olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 76, ardından gelen Rize Belediyesi ise 75 puanla üçüncü sırada yer aldı. Yapılan araştırmanın ayrıntılı olarak yer aldığı http://dijitalkent2015.diplomacy.live adresli internet sitesinde, il belediye başkanları, ilçe belediyeleri ve başkanları da aldıkları reyting ölçümüne göre sıralandı.

Dijital platformlarda ve sosyal medyada vatandaşlara ulaşan Rize Belediyesi Facebook, Twitter, İnstagram, Google+ ve Youtube üzerinden bilgilendirme hizmetine devam ediyor. Ayrıca Rize Belediyesi’nin hazırlamış olduğu cep uygulamasını toplamda 2 bine yakın vatandaş kullanıyor.

Rize Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını toplamda yaklaşık olarak 21 bin kişi takip ediyor. Facebook sitesinden edinilen istatistik verilerine göre son bir aylık süreçte yaklaşık olarak 116 bin kişiye erişildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!