Advert
Advert
Advert

Rize'nin kapıları EMITT'de açıldı

Emitt organizasyonluğunda bu yıl 20’incisi düzenlenen ve Türkiye'den 81 ilin yanı sıra 70'in üzerinde farklı ülkelerden 4 bin 500 sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Emitt Fuarının açılışı İstanbul BeylikdüzüTüyap Fuar alanında yapıldı.

Rize'nin kapıları EMITT'de açıldı
Rize'nin kapıları EMITT'de açıldı admin

Rize'den, Rize Valiliği öncülüğünde Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası’nın katıldığı Uluslararası Emitt Fuarı, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında tanıtıma başladı.

Emitt Fuarı açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve fuara katılan illerin valileri ve belediye başkanları ve turizm sektörü temsilcileri katıldı. Emitt Fuar açılışına Rize’yi temsilen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları İsmet Sivrikaya ve Mustafa Arıcı hazır bulundu.

81 ayrı ilden Anadolu kültürlerinin yer aldığı Emitt Fuarında Rize Valiliği tarafından bir stant oluşturuldu. Oluşturulan stantta Rize'nin turizm alanları, yöresel gıda ürünleri ve kendine özgü mimarisi anlatılıyor. Ayrıca Rize Belediyesi bünyesinde fuara katılan yöresel müzisyenler Rize'nin yöresel çalgı aletleri Tulum, Kemençe ve Armonika'yı dünyaya tanıtıyor.

Kemençe ve Tulum sesiyle dikkat çeken stantta Rize’nin turizm alanında aktif bir şehir olduğu, hazırlanan kitapçık ve broşürlerle ziyaretçilere aktarılıyor. Fuarı geçen sene 142.100 kişi ziyaret etmişti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!