Advert
Advert
Advert

Rize'nin iki derneği ortak projelere imza atacak

Rize’de kurulan Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği ile merkezi İstanbul’da bulunan Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (RİMER) ortak projelere imza atacak.

Rize'nin iki derneği ortak projelere imza atacak
Rize'nin iki derneği ortak projelere imza atacak admin

RİMER’in İstanbul Göztepe’de bulunan merkezinde bir araya gelen Rimer yönetimi ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Rize ve Rizeliler için gerçekleştirebilecekleri projeler konusunda fikir alışverişinde bulundular.

2016 yılı içinde bir dizi ortak projeye imza atma konusunda fikir birliğine vardıklarını ifade eden Ebruli Yaşam ve Sanar Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, “2 Mart Rize’nin Kurtuluşu Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Hem iki anlamlı günü bir arada kutlamak, hem de 4 yıldır Rize’de gerçekleştirdiğimiz Kadınlar Günü etkinliğimizi başarılı projelere imza atan RİMER ile iş birliği yaparak İstanbul’da gerçekleştirmek, yerel sanat ve kültürümüzü İstanbul’da yerleşik hemşerilerimiz ve yöremize ilgi duyan İstanbullulara sunarak kutlamış olacağız.“ dedi.

RİMER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Aksoylu ise yaptığı açıklamada, “İstanbul’da faaliyet gösteriyor olsak da bir ayağımız her zaman toprağımızdadır. Daha etkin, ses getirecek projeler için Rize’de faaliyet gösteren derneklerimizle işbirliği yapmanın yararına inanıyoruz. Böylelikle Rize’miz ve hemşerilerimiz için güçlerimizi birleştirerek daha kapsamlı projeleri gerçekleştirebileceğiz. İlk aşamada da Kasım ayında Ebrulı Yaşam ve Sanat Derneği’nin Rize’de başarıyla gerçekleştirdiği sergiyi Mart ayında İstanbul’a taşıyarak, Rizeli sanatçılarımızın klasik, yerel ve plastik sanatlara ait örneklerini, Sanatçı Maksut Mercan’ın Osmanlının Kanatları isimli özel maket koleksiyonunu kısacası Rize’mizin kültür ve sanatını burada da sergileyeceğiz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!