Advert
Advert
Advert

Rize'de Mekke'nin Fethinin yıldönümü kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi tarafından Mekke'nin Fethinin 1385'inci yılı dolayısıyla bir program düzenlendi.

Rize'de Mekke'nin Fethinin yıldönümü kutlandı
Rize'de Mekke'nin Fethinin yıldönümü kutlandı admin

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, AGD Rize Şube Başkanı Abdülkadir Küçük, Kendirli Eski Belde Belediye Başkanı Salih Uzun, Rize İl Dernekler Müdürü Kazım Demirci, Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mehmet Terzi, eğitim camiasından yöneticiler ve yaklaşık 300 kişi katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan, AGD Rize Şubesi Başkanı Abdülkadir Küçük’ün Türkiye'nin 81 ilinde 600 farklı noktada Anadolu Gençlik Derneğince Mekke'nin fethi programlarının gerçekleştirildiğini, Rize’de de Mekke’nin Fethi’ni kutlamak için bir araya geldiklerini ifade eden selamlama ve açılış konuşmasıyla devam eden programda, Trabzon Vaizi Mehmet Altuntaş, Mekke’nin Fethi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin bundan 1385 yıl önce bir fethe daha nail olarak Cenab-ı Hakkın lütfuyla küfrü tamamen yeryüzünden sildiğini ve hakkın hakimiyetini orada gerçekleştirdiğini kaydeden Altuntaş, kan dökmeden Allah’ın evinin bulunduğu Mekke’nin fethedildiğini, Mekke’nin Fethi’nin sonraki bütün fetihlerin anası, sonradan yapılacak bütün fetihlerin temelini teşkil ettiğini ifade ederek, “Tarih boyunca bütün akli selim sahipleri şunu göreceklerdi. Kan dökülmeden fetih nasıl gerçekleşiyor. Ve yine onlar şuna şahit olacaklardı. En büyük Fatih, Habibi Kibri A.S.’nin gönüllere nasıl hükmettiğini, gönülleri nasıl fethettiğini Mekke’nin Fethi ile yaşayacaklar ve buna şahitlik yapacaklar. Kudüs’ün Endülüs’ün, Anadolu’nun ve İstanbul’un Fethi Mekke’nin Fethi’nin şuuru ve heyecanıyla gerçekleşmiştir.” dedi.

Mekke’nin Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Hakk’ın ifadesiyle Ümmül Kura, kentlerin ve şehirlerin anası olarak yer aldığını belirten Altuntaş, Mekke’nin yeryüzünde Allah’a ilk ibadet edilen yer ve insanlığın ilk misafirhanesi, Hacca gidenin Mekke’ye gidenin gurbete değil sıraya gittiğini, Mekke’nin İslam’ın en büyük şiarı, imanın ve tevhidin kalesi olduğunu kaydetti.

Program, ezgi ve ilahilerin okunmasının ardından Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'nin hayatını bir film şeridi gibi aktaran ve büyük beğeni toplayan kum sanatı gösterisinin sinevizyonda sahnelenmesinin ardından Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Olay53
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!