Advert
Advert
Advert

Kitap okumaktan uzaklaşan bir toplum olduk

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Derepazarı Kirazdağı İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Kitap okumaktan uzaklaşan bir toplum olduk
Kitap okumaktan uzaklaşan bir toplum olduk admin

Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle kahvaltıda bir araya gelen Vali Yazıcı, kahvaltıda öğrencilerin ve öğretmenlerin sorunlarını dinleyip, sohbet etti. Yazıcı, "Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek inşa etmek istiyorsak, onları küçük yaşlardan bilinçli bireyler olarak topluma kazandırmalıyız. Eğitim sadece okuldaki müfredatla sınırlı değil, öğrencilerimiz sanatsal ve sportif faaliyetlerin her alanında da kendilerini geliştirebilmelidirler. Çocuklarımızın yarınlara güvenle hazırlanmaları, eğitim süreçlerini sağlıklı ve güven içerisinde tamamlamaları hepimizin ortak ve asli görevidir. Eğitim öncelikli olarak bir gönül işidir ve insan odaklıdır. İlimizde büyük bir inançla uygulamakta olduğumuz RENK Projesi'nin başarılı sonuçlarını almaya başladık. Bu başarının devam etmesi için herkesin elinden gelen gayreti göstereceğine inanıyorum" dedi.

Vali Yazıcı, kahvaltının ardından Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Derepazarı Kaymakamı Adem Can, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve Derepazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin ile birlikte kitap okuma saatine katıldı.

Okumanın son derece faydalı olduğunu aktaran Vali Yazıcı, "Herkes kitapla dost olsun. Kitaplar gerçekten bizim kültürümüzdür, geleceğimizdir. Kitap okumanın boş zaman işi değil, yaşam şekli olduğunu göstermek için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Biz maalesef günümüz şartlarında teknolojinin, sanal âlemin arttığı bir dönemde kitap okumaktan uzaklaşan bir toplum haline geldik. Hem derslerinize çalışın, hem de sosyal faaliyetlere ve kendinize önem verin. Toplum olarak kitaptan kopmamalıyız. Sadece okul dönemlerinde değil, hayat boyu öğrenme anlayışıyla kitap okumalıyız. Sadece bugün değil, her gün kitap okumalıyız" şeklinde konuştu.

derepazarı ersin yazıcı rize rize valisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!