Advert
Advert
Advert

Rize'nin manevi kandili gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 İl Gençlik Merkezlerinde başlayan projelerden biri olan “Anadolu’nun Manevi Kandilleri” projesi Rize Gençlik Merkezinde başladı

Rize'nin manevi kandili gençlerle buluştu
Rize'nin manevi kandili gençlerle buluştu admin

Bölgelerin yaşayan ve yaşamıyla gençlerin hayatına ışık tutacak kişilerin hayatlarının konu edineceği sohbet programında ilk konuk Rize tarihin yaşayan tanığı Orhan Naci Ak oldu.

Rize tarihini anlatan 6 kitap yayınlayan, Felsefe ve İlahiyat Bölümleri okuyup bir dönem öğretmenlik yapan aynı zamanda lise döneminde eğitimini Nurettin Topçu’dan alan Orhan Naci Ak gençlerle yaptığı sohbetine Muhammet İkbal’in “Kendi kaderini kendi kaleminle yaz. Serbest bırak alnında Allah'ın kalemini...” sözleri ile başladı.

Ak gençlere verdiği nasihatlerinde, “İnsan hürdür ve kendi kaderini kendi yazar, eğer kendini doğru yönlendirmezse hırslarının esiri olur. İkbal’in o zaman ki derdi; kendi devrinde batıya esir olan devletini tekrar diriltmekti” şeklinde devam etti.

Gençlerle soru cevap şeklinde devam eden “Anadolu’nun Manevi Kandilleri” sohbetlerinin, ilerleyen haftalarda başka konuklara sürdürülmesi planlanıyor.

rize rize gençlik merkezi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!