Advert
Advert
Advert

Kasan'tan gençlere kariyer taktikleri

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Yüksek öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ahmet Tevfik İleri Yurt Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kariyer Günlerine” katıldı.

Kasan'tan gençlere kariyer taktikleri
Kasan'tan gençlere kariyer taktikleri admin

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ahmet Tevfik İleri Yurt Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kariyer buluşması gecesinde, Üniversite ve Akademisyenlik tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Başkan Kasap, ”Hayatımda kariyer anlamında elde ettiğim her şeyin altında Dua’nın olduğuna inanırım. Dua’yı her zaman, her fırsatta, herkesten almanın yolunu aramışımdır hayatta. İnsanlara hizmet etme noktasında fırsatların oluşmasını hep Dua ile Cenab-ı Allah’tan isterdim. Bu görevi de Dua’larımızın bir karşılığı olarak görüyorum. Dini bilgim çok teferruatlı değildir ancak inancımız ve imanımızın güçlü olduğuna inanıyor ve bu yolda hareket ediyoruz. Elbette bizden şikayetçi olan insanlar da çıkıyor, ama doğruyu yanlışı ayırt etmek noktasında kararlı bir tutum ortaya koyuyoruz.” dedi.

Belediye Başkanlığı anlamında siyaset yapacağının hiç aklına gelmediğini söyleyen Başkan Kasap, Doçentlik yaptığı yıllarda Akademisyenliğinin dışına çıktığını dile getirerek; “O dönemde çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarına üye olarak yöneticilik yaptım. Örneğin Ankara’nın çeşitli ilçelerinde Rize dernekleri vardı, birkaç arkadaşla bu dernekleri birleştirerek Rize Dernekleri federasyonunu oluşturduk. Altı Yedi yıl kadar da bu federasyonun Başkan vekilliğini yaparak; Toplumsal olaylar, Rizeyle ve Rizelilerle iç içe olma fırsatı buldum. Üniversitenin dışında yaşayan insanlarımızla onların problemlerinin çözümünde katkılarımız oldu.” dedi.

2004 yılında Profesör olduğunu, üç yıl kadar da Bölüm Başkanlığı yaptığını, “Bologna ve Erasmus” istihdam edilebilir öğrencilerin yetişmesini sağlayan sistemin yaygınlaşması ve kurulmasına ön ayak olan 15 Akademisyenden biri olduğunu söyleyen Başkan Kasap, “İletişimin ışık hızına geldiği bir dönemde Ulaşamayacağınız bir bilgi yok. Hangi Üniversite ya da hangi bölümde okuduğunuzun çok da önemi yok. Önemli olan sizin ne olduğunuz. Siz en İyimisiniz? Ya da en iyiler içindemisiniz. Hayatta her zaman en iyilere ihtiyaç vardır. Kısacası gelecekteki hayatınızda anlatmış olduğum olaylarla karşılaşabilirsiniz. Gereksiz zaman kayıplarını kontrol altına almalısınız. Hayata nerden başlayacağınızın kararını çok iyi vermek zorundasınız ki hayatınızın On yıl sonrası kazanç haline dönüşsün." dedi.

Öğrencilerin dikkatle dinledikleri Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Soru cevap kısmına geçmeden, “Hayatınızdaki olumsuzlukları çözün! Ve yolunuza güzel bir şekilde çalışarak hazırlanın” tavsiyesinde bulundu. Yarım saatlik soru cevap kısmının tamamlanması ile Kariyer buluşması Yüksek öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ahmet Tevfik İleri Yurt Müdür Vekili Şevki Saral’ın Başkan Kasap’a plaket takdimi yapması ile sona erdi.

reşat kasap rize rize belediyesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!