Advert
Advert
Advert

Rize'de öğrencilere "Sporda Ahlak" semineri

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında, Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER) ve Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen seminerde 3000 imam hatip lisesi öğrencisi ve öğretmenlerine, "Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Semineri" verildi.

Rize'de öğrencilere
Rize'de öğrencilere admin

Her ilçe de yoğun bir katılım ve coşkuyla Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından verilen Seminerlerin ilki Çayeli Kültür Merkezinde, ikincisi ise Ardeşen Belediyesi Kültür merkezinde verildi. İkinci gün ise Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İHL Konferans Salonu ve Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonundaki seminerlerle sona erdi.

Seminerde konuşan Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER) Başkanı Eyüp Furtuna İmam Hatip öğrencilerinde 3 özellik hedeflediklerini Bunların, Maneviyatta ve ahlakta öncü, sporda ve sanatta öncü ve topluma örneklikte öncü bir nesil olduğunu imam hatip gençliğinin topluma örnek olması gerektiğini söyledi.

İmam Hatip öğrencilerinin ahlak elçileri olduğunu ifade eden Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, hedeflerinin her ilde spor kulübü açmak olduğunu belirterek, "Toplum, imam hatip öğrencilerinden çok şey beklemektedir. İmam hatip öğrencileri kötü alışkanlıklarla anılacak kişiler değil, bunların önüne set oluşturacak olanlardır. Mahallenizde, sokağınızda kötü alışkanlıklar içinde olan kimselere doğruluğu anlatma görevini size veriyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş "Her şeyde olduğu gibi sporda da ahlak ön plandadır. Burada bunun gelişimini destekleyen dernek ve spor kulübümüze teşekkür ediyorum. İmam Hatip okullarıyla sporda manevi boşluğun önemli ölçüde doldurulduğunu dile getirdi." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ise, “Öncü Gençlik ve Spor Kulübüne ve Rize İmam Hatipliler Derneği’ne düzenledikleri bu seminerlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Öncü Gençlik ve Spor Kulübü adına Başkan Hacı Sürmeneli Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş’a ve Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER) Başkanı Eyüp Furtuna’ya plaket takdim etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!