Advert
Advert
Advert

Rize'de "Gelin Engelleri Beraber Aşalım" yemeği

Rize İl Müftülüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engellilere yönelik yemek programı düzenledi.

Rize'de
Rize'de admin

Engelli vatandaşların dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürüten Rize İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle engellilere yönelik "Gelin Engelleri Beraber Aşalım" temalı bir program gerçekleştirildi.

Düzenlenen öğle yemeğine Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Emre Nebioğlu, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü İsmail Yalçın'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Programda bir konuşma yapan Vali Yazıcı, Türkiye'de son yıllarda engellilere yönelik hem yasal hem de fiziki anlamda çok değişiklikler yapıldığını söyledi.

Devletin bütün imkânlarını engelli vatandaşları için sarf ettiğini belirten Vali Ersin Yazıcı, "Bu toplumun birliği, beraberliği ve bütünlüğü için gereken her türlü çalışmayı Devletimizin sağladığı imkânlarla yapmaya gayret gösteriyoruz. Biz devlet olarak sizin yaşamınızı kolaylaştırmak, güzelleştirmek ve toplumun diğer fertleri gibi rahat bir şekilde yaşamanızı sağlamak zorundayız. Her türlü sıkıntınızda sizlerin yanındayız. Kapımız sizlere her daim açık olacak. Başta Valilik olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar olarak sizin her türlü isteğinizi yerine getirmek bizim öncelikli görevimizdir. Sizlerle birlikte aynı şehirde yaşamaktan bu şehirde birlikte çalışıyor olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Bizler milletimizin içerisinde yer alan siz değerli kardeşlerimizi kucaklamaya devam edeceğiz. Belediyemize de engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemeler nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

ersin yazıcı rize rize il müftülüğü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!