Advert
Advert
Advert

Rize'de eğitim çıtası günden güne yükseliyor

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Merkez İstiklal Ortaokulunu ziyaret ederek, hem öğrencilerle kitap okudu, sohbet etti hem de okulun öğretmenleri ile bir araya geldi.

Rize'de eğitim çıtası günden güne yükseliyor
Rize'de eğitim çıtası günden güne yükseliyor admin

Öncelikle okulda görev yapan idareci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, RENK Projesi ve öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar hakkında bir toplantı yaptı.

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada; "Eğitimde başarıyı kovalayan illerden birisi olarak burada en büyük katkıyı sunan, çocuklarımızı yarınlara hazırlayan ekip sizlersiniz. Kaynak ve imkânlarımızı birinci öncelikli olarak eğitime, mesaimizi birinci öncelik olarak eğitime veriyoruz. Gerçekten bu konuda gayretliyiz, iddialıyız. Bu çocuklar hepimizin geleceği. İnsan yetiştirmek ayrı bir uğraştır. Çocuklarımızı Türkiye'nin geleceğini hazırlama niyetiyle yetiştirmeli ve istikbalimizin bu çocukların elinde olduğunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Okullarda yapılacak planlamalarda akademik eğitim kadar sosyal etkinliklere de yer verilmesi gerekiyor. Çünkü öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimini tamamlamasında sosyal aktiviteler büyük önem taşıyor" dedi.

HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR

Rize'de eğitim çıtasının günden güne yükseldiğini ve bununla gurur duyduklarını dile getiren Vali Yazıcı, "Ancak bu başarı tabii ki de bizim için yeterli değil gelecek yıl bunun üstüne nasıl çıkarız bunun peşinde olacağız. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Öğretmenlerimizin üzerinde büyük bir yük ve sorumluluk olduğunu biliyoruz. Herkes, kendi görevini önemli bir görev saymalıdır. Yaptığınız işi önemseyin. Rize'yi daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Başarı tek başına bir fonksiyon veya bir faktörle gelmiyor, arkasında mutlaka ortaklık vardır. Bizim amacımız Rize'de hep en iyiyi yakalamak. Bir İstanbul, Ankara, İzmir bizim rakibimiz değil. Biz kendimiz ile yarışacağız. Yaptığımız projelerle bu başarının arttığını biliyoruz. Önemli olan burada velilerin okullarına sahip çıkması. Velilerimizi de bu projenin içerisine aktif olarak alabilirsek başarı büyük oranda artacaktır. Rize'de bireysel başarı yok. Çünkü bizlerde takım ve ekip çalışması var. Şimdiye kadar yapmış olduğunuz çalışmalar dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum " dedi.

BİRAZ DAHA GAYRET

Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar. Okuma saati sonrası, öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerle tek tek ilgilenerek, başarının sırrının kitap olduğunu ve kitap okumanın faydalarını anlattı.

Önümüzdeki yeni günlerin yeni başarılar ve güzel değişimler getireceğine inandığını belirten Vali Yazıcı, "Başarıya ulaşmak için planlı ve programlı olarak çalışmak ve hedefe ulaşana kadar da sabretmek gerekiyor. Önünüzde çok fırsatlar var, bunları iyi değerlendirin. Bu arada sosyal faaliyetleri, kültürel faaliyetleri de ihmal etmeyin. Lütfen kitap okumaya biraz daha gayret gösterin. Günümüzde teknolojinin işimizi kolaylaştırdığını söylüyoruz ama hiç biri kitap okumanın tadını veremez. Okuyan insanlar bilgilerini arttırırlar. Kitap en büyük dostumuzdur. Çok kitap okursanız, hayatta başarılı olursunuz. Derslerde de başarınız artar. Öğrenciler için sınav başarısında okumanın önemi tartışılamayacak kadar büyüktür. Çok kitap okuyanın kelime haznesi artar, sınavlarda başarılı olur. Kitap okumayı boş zaman değerlendirme olarak görmememiz gerekir. Kitap okumak önemli bir faaliyettir. Sürekli okuyan insanlar kendilerini geliştirerek yazmaya bile başlayacaklardır" dedi.

ersin yazıcı renk projesi rize rize valisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!