Advert
Advert
Advert

Rize'de "Öğretmenler Günü" kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Rize ve ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Rize'de
Rize'de admin

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verilişinin yıl dönümü olan 24 Kasım "Öğretmenler Günü" Rize ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş tarafından çelenk konulmasıyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Rize Gençlik Merkezi'nde düzenlenen resmi törenle devam etti.

Törene, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Kurum Amirleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

GEÇMİŞİN ÖĞRETİCİSİ, GELECEĞİN KURUCUSU

Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüyle öğretmenliğin ne kadar yüce ve ulvi bir meslek olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, "Geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusu olan, insanın geçmişinde ve geleceğinde izi olan, hayatını öğrencilerine ve okuluna adamış değerli öğretmen arkadaşlarım; Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!" dedi.

Vali Vekili Turan Yılmaz ise, ülkenin geleceği olan çocukları yarınlara hazırlayan öğretmenlerin bu en anlamlı günleri olan "Öğretmenler Gününü" kutladı. Öğretmenin üstlendiği görevi sadece tahta başında, sınıfın dört duvarıyla sınırlı olmadığını ifade eden Yılmaz, "Bedeli hiçbir maddi karşılık ile ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık mesleği olan öğretmenlik, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilirken, onlara verdiğimiz değeri yılda bir gün değil her gün hissettirmeliyiz" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları adaylıkları kalkan öğretmenlerin yemin töreni ile devam ederken, Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmenler ile emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaketleri verildi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Turan Yılmaz, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz tarafından verildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!