Advert
Advert
Advert

RTEÜ öğrencilerinden "Formasyon" eylemi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne bağlı İlahiyat Fakültesi öğrencileri, "İlahiyat Öğrenci Platformu" altında "Formansyonumu Geri Ver" eylemi yaptılar.

RTEÜ öğrencilerinden
RTEÜ öğrencilerinden admin

İlahiyat Fakültesi önünden yürüyerek Rize Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 100 İlahiyat Fakültesi öğrencisi, YÖK'ü protesto ederek formasyon haklarının yeniden geri verilmesini istediler.

Ellerinde, "Özgürlüğümüz yok, Biz senin formasyon verebilme ihtimalini sevdik, Duydum ki formasyonuma meylediyormussun... Etma, Yarınları Öldürme Kurumu, Geçen sene bonkörce, bu sene nankörce, Ayrıcalık değil hakkımızı istiyoruz, Formasyon da mı alamı-yök" şeklinde dövizler taşıyan öğrenciler basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Habip Bozdağ, YÖK'ün kontenjan sınırlaması ile RTEÜ İlahiyat Fakültesi'ne 150 öğrenci için kontenjan hakkı doğduğunu belirterek, "4'üncü sınıfta okuyan öğrenci sayısı 250. Kontenjanın yüzde 25'i mezun öğrencilere verildi. Formasyon eğitimi not ortalaması da 1.50'den, 3.50'ye çıkarılarak imkansız hale getirildi. Bu zulümden başka bir şey değil" ifadeleri ile tepkilerini dile getirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!