Advert
Advert
Advert

Rize Lisesi'nin 60 yıl önceki ilk mezunları buluştu

Rize Lisesi’nden 1955 yılında mezun olanlar ile aynı dönemleri yaşamış Rizeliler, Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde (RİMER) bir araya geldi.

Rize Lisesi'nin 60 yıl önceki ilk mezunları buluştu
Rize Lisesi'nin 60 yıl önceki ilk mezunları buluştu admin

Rize Lisesi’nin ilk mezunlarından Ömer Köksal Güveli’nin öncülüğünde RİMER’in “Rize Lisesi Mezunları Platformu” adına organize ettiği buluşmaya ilk mezunlarla beraber takip eden yıllarda Rize Lisesi’nden mezun olmuş ve o Rizeliler ile Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürü Ahmet Okutan katıldı.

Organizasyon hakkında RİMER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Aksoylu yaptığı açıklamada, “RİMER’de yılda birkaç kez Rize Lisesi Mezunlarına yönelik organizasyonlarımız oluyor. Bu kez ise eski değerlerimizi, çınarlarımızı Rize Lisesi’nin ilk mezunlarından olan Köksal Güveli büyüğümüz ile beraber bir araya getirmek istedik. 1951 ve 52'de liseye başlayanlardan 1955'de birlikte mezun olanlar ile aynı dönemleri yaşamış, İstanbul’da yerleşik Rize'mizin diğer çınarlarını, değerlerini kahvaltılı toplantımıza davet ettik. Hafta sonumuz torunlarımıza aittir dedikleri için buluşmayı hafta içinde yaptık; aktif iş yaşamına devam edenler ve rahatsızlıkları nedeniyle aramızda olamayanlar telefon ve mesajlarıyla yanımızda oldular, birlikte olamadığımız için üzüldük ama 80 konuğumuzla muhteşem ötesi bir gün yaşadık” dedi.

RİMER’deki buluşmaya yeni ismiyle Ali Metin Kazancı Rize Lisesi’nin Müdürü Ahmet Okutan da Rize’den gelerek katıldı ve anlamlı bir konuşma yaptı. Rize’den haşlama simit ve yerel kahvaltılıkların da getirtildiği, muhlamanın da ikram edildiği kahvaltının ardından RİMER Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Aksoylu yaptığı konuşmada, RİMER’in, neden kurulduğunu, misyon ve vizyonu ile 1,5 yılda gerçekleştirdikleri aktivitelerden örnekleri paylaştı.

RİMER Genel Sekreteri Selahattin Bakır’ın moderasyonunu yaptığı buluşmada RİMER Onur Üyeleri İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakanlardan Tuncay Mataracı, 3 dönem Milletvekilliği yapmış Sami Kumbasar ve RİMER Kurucu Üyesi, Rize Belediyesi eski başkanı Bülent Koç da birer konuşma yaptılar.

Eski mezunlar adına kürsüye gelen Köksal Güveli, Özden Burkut Günergin ve İrfan Akaslan da çok güzel bir gün geçirdiklerini, RİMER’e teşekkür ettiklerini ve devamını da beklediklerini belirttiler. Buluşmanın son bölümünde de Cumhurbaşkanlığı Türk Sanat Müziği Solisti, Rize Sadettin Kaynak Türk Müziği Korosu Şefi Recep Alper Çevirel’in mini konseri yer aldı.

Haber: Bengi Nur Aksoylu
rize rize lisesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!