Advert
Advert
Advert

Rize'de yüzlerce öğrenci yüzmeyi öğreniyor

Rize'de hayata geçirilen 'Yüzen Okullar' projesi kapsamında pilot seçilen 5 okulun 4'üncü sınıflarındaki 572 öğrenciye yüzme eğitimi verilmeye başlandı.

Rize'de yüzlerce öğrenci yüzmeyi öğreniyor
Rize'de yüzlerce öğrenci yüzmeyi öğreniyor admin

Gençlik ve Spor Rize İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Rize İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın başlatmış olduğu Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında yer alan ‘Okullar Yüzüyor’ projesi Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın çaldığı temsili düdük ile başladı.

Programa AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Hüseyin Karaman ve çok sayıdı öğrenci ve öğrenci velisi katıldı.

Proje kapsamında pilot seçilen il merkezindeki 5 ilkokulda eğitim gören 326'sı erkek, 246'sı da kız olmak üzere 572 öğrenciye haftada iki gün belirli saatlerde farklı havuzlarda yüzme eğitimi verilecek. Yüzme malzemeleri dağıtılan erkek çocuklardan ilk grup antrenörlerinin eşliğinde suya girdi. İlk kez havuzla tanışan çocukların büyük sevinç yaşadığı gözlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, "Öğrencilere yüzme sporunu tanıtmak ve sevdirmek, çocuk ve gençlerin ruh sağlığı ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olup sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuk ve gençlerin boş vakitlerini sistemli ve eğitici oyunlarla keyifli hale getirmek ve kötü alışkanlıklardan korumak, sosyalleşmeleri ve sosyal kimlik sağlamalarına yardımcı olmak yine hedeflerimiz arasında" dedi.

Progamda konuşma yapan AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak çocukların ve gençlerin sosyalleşmesi ve bağımlılıklardan uzak tutulabilmesi için veliler tarafından spora yönlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bak konuşmasında “Yüzen okullar projesi gerçekten çok önemli bir adım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz yüzmeyi derelerde öğrendik. ama biz yüzmeyi stil oalrak bilmiyoruz su ile kavga ediyor. Esas olan burada antrönerler vasıtasıyla suda nasıl hızlı gidir, nasıl tekniknik kullanılır onu öğrenmektir” dedi.

Çoğrafi koşulların su sporlarına yatkın olduğunu dile getiren Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap “Spor denilince akla malesef ilk olarak futbol geliyor. Halbu ki bölgemizin, özellikle Rize’mizin su sporlarına yönelik olarak önemli bir yatkınlığı vardır. Bu konuda coğrafi olarak bizlere verilen nimetlerden de daha fazla yararlanmak için gayret sarfetmeliyiz” dedi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı ise spor yapmak isteyen fakat maddi koşulları müsait olamayan ailelere Rize Valiliği ve Rize Belediyesi oalrak gereken imkanların sunulacağı sözünü vererek, aileleri çocuklarını spora yönlendirmesi noktasında bilinçli olmaya davet etti.

ak parti ersin yazıcı reşat kasap rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!