Advert
Advert
Advert

Karal: "Gündoğdu, Rize balıkçılığının üssü olacak"

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal mazbatasını aldıktan sonra “kaldığımız yerden devam diyerek” Rize’de devam eden projelerden Gündoğdu Bozukkale balıkçı barınağında incelemelerde bulundu.

Karal:
Karal: admin

Karal balıkçı barınağı inşaat alanına giderek burada yüklenici firma sahibi Hızır Hop’tan bilgiler aldı.

Projenin yapımıyla ilgili bilgi veren Hop, balıkçı barınağının yapımında tetrapot sitemin uygulandığını ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek şunları söyledi, “Projenin keşif bedeli 10 milyon 250 bin liradır. Önümüzdeki yıl 10. ayda bitirmeyi düşünüyoruz. Burada uygulanan beton sistemi tetrapot dediğimiz sistemle limanın arkasına bu betonlar konarak dalgalar engellenecek. Bu sistem Türkiye’de ilk defa burada uygulanıyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.”

Gündoğdu’yu Rize balıkçılığının üssü yapmayı hedeflediklerini belirten Karal, “Gündoğdu da balıkçılığın geliştirilmesi ve Gündoğdu’yu adete Rize balıkçılığının üssü yapmak için mücadele veriyoruz. Daha önce Gündoğdu limanını tamamlamıştık. Bozukkale’de de bir balıkçı barınağı yaptık ama o ihtiyaca cevap vermedi. Burada devasa bir limanın yapımına başladık. Burası sadece Gündoğdu’daki balıkçılara hizmet vermekle kalmayacak, aynı zamanda şehrimizin daha da güzelleşmesi ve yeniden planlanması konusunda Rize merkezdeki balıkçı halini de buraya taşınmasını amaçlıyoruz. Bu konuda Rize belediyemiz gerekli çalışmaları yapıyor. Burada yaklaşık 10 milyon TL'den fazla bir yatırım yapıyoruz Rize’mizin deniz ürünleri sevkiyatında, deniz ürünlerinin pazarlanmasında ve Rize’mizdeki balıkçılık sektörünün gelişmesine bu liman büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

ak parti ak parti rize hasan karal rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!