Advert
Advert
Advert

Rize Anadolu Lisesi'nde kariyer günü

Gençlerin eğitim hayatlarına yön vermek, farklı meslek guruplarını tanımak ve vizyonlarını geliştirmek amacı ile RENK Projesi kapsamında Rize Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günü’nde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Uğur Kaya öğrencilere kendi meslekleri ile ilgili bilgiler verdi.

Rize Anadolu Lisesi'nde kariyer günü
Rize Anadolu Lisesi'nde kariyer günü admin

Öğrencilere meslekleri tanıtan uzman katılımcılar, mesleğin özelliklerini ve inceliklerini anlattılar. 12. Sınıf öğrencileriyle bir araya gelen katılımcılar, kariyer yolculuklarını paylaşarak öğrencilerin sorularını yanıtlayarak öğrencilere kariyer konusunda tavsiyelerde bulundular.

İl Çevre Müdürü Hasan Bebek, öğrencilere yaşadığı tecrübelerden hareketle hayatta başarılı olmanın yollarını anlattı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bebek konuşmasında; öğrencilik günlerinde yaşadığı sıkıntıları, bu sıkıntıları aşmak için gösterdiği mücadeleyi öğrencilerle paylaşıp hiçbir zaman yılmadan başarıya ulaşmak için var güçleriyle çalışmaları gerektiğini vurgularken hayatından çeşitli anılar anlatarak yaşadıklarının kendine neler kazandırdığını ve hedeflerini paylaştı.

Kariyer günlerinin öğrencilerin meslek seçimindeki önemine işaret eden İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Bebek, meslek seçimi öncesinde, öğrencinin kendi özelliklerini bilmesi ve seçeceği mesleği tanımasının önemine dikkat çekti.

19 YIL SONRA AYNI LİSEDE

Rize Anadolu Lisesinden mezun olan Dr. Uğur Kaya da, 19 yıl sonra okulda düzenlenen kariyer günlerine katıldı.

Öğrencilere; "Sevdiğiniz yere hazırlanın" tavsiyesinde bulunan Dr. Uğur Kaya istemedikleri, sevmedikleri bölümde eğitime devam etmenin pişmanlıkları da beraberinde getirebileceğini söyledi. Üniversite tercihi ve meslek seçiminin önemli bir noktada olduğuna vurgu yapan Dr. Uğur Kaya, "Gençlerin doğru mesleği seçip, hayatları boyunca mutlu olmaları ve işlerinden zevk alabilmeleri onların üretkenliğine de yansır "diye konuştu. Gençlerin mutlaka hedefleri olması gerektiğini ve hedeflere ulaşırken bulundukları konumları en iyi şekilde değerlendirmelerinin altını çizen Dr. Uğur Kaya, "Kişisel ve sosyal sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getirin. Öğrenim gördüğünüz branşta en iyi olmaya çalışın. Dinamik bir yapıda yetişmeniz sizin ileride kuracağınız mesleğin ve sosyal yaşantının temellerini atmanızı sağlayacaktır" şeklinde ifade etti.

RENK DEVAM EDİYOR

Öğrenciler Meslek Tanıtımları ile İlgili Kariyer Günleri Programlarının kendilerini geliştirmeleri açısından çok güzel olduğunu ve düzenli olarak yapılacak toplantıların kendileri için büyük bir şans olduğunu belirtmişlerdir. Öğrenciler bu etkinlikte elde ettikleri bilgi ile hangi mesleği neden seçecekleri ve nasıl bir yol takip edeceklerini öğrenme fırsatı elde ettiler. Meslek tanıtım oturumlarında sunumların ardından, soru cevap bölümüyle oturumlar tamamlandı. Öğrencilerin başarıya giden yolda tecrübe kazanmaları bakımından eğitimin ilkelerinden olan Kariyer Günleri'nin düzenlenmeye devam edeceği bilgisine ulaşılırken, RENK Projesi kapsamında başka bir meslek gurubundan birçok kişinin konuk olacağı bu toplantıların diğer okullarda da gerçekleştirileceği bildirildi.

RENK Projesi kapsamında düzenlenen etkinliği Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer de öğrencilerle birlikte takip etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!