Advert
Advert
Advert

Rize'deki öğrenciler Göç İdaresi'nden dertli

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde eğitim almak için bulunan yabancı uyruklu öğrenciler ile tanışma toplantısı düzenlendi.

Rize'deki öğrenciler Göç İdaresi'nden dertli
Rize'deki öğrenciler Göç İdaresi'nden dertli admin

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi son yıllarda dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen tanışma ve bilgilendirme toplantısına Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Derepazarı Kaymakamı Adem Can, kurum müdürleri, idari personel ve öğrenciler katıldı

ÜNİVERSİTEMİZDE SAYILARI ARTIYOR

27 değişik ülkeden 406 öğrenci bulunduğunun bilgisini veren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, "Uluslararası öğrenci sayımız her geçen yıl artıyor. Bu bir tanışma, bilgilendirme ve değerlendirme toplantısıdır. Üniversite olarak özellikle yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemizde sayısının artması önemli hedeflerimizden bir tanesidir. Uluslararası öğrencilerimize iyi bir ev sahipliği yaparak, bu öğrencilerin velileri ve koruyucusu olmaya devam edeceğiz " diye konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ GURURLANDIRACAKTIR

Üniversitelerin sanılanın aksine sadece meslek edindirme kurumları olmadığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Üniversite evrensel niteliğini topluma sunmak zorundadır. Bunu da ancak sizlerle, her ülkeden insanların olduğu her ülkeden öğrencilerin olduğu bir üniversiteyle sağlamak mümkün olacaktır" dedi.

Üniversite eğitimi için Rize'yi seçmiş olmalarından dolayı çok memnun olduklarını söyleyen Vali Yazıcı, "Sizlere iyi bir ev sahipliği yapmanın gayreti içindeyiz ve olacağız. Umarım sizler de derslerinizde başarılı olursunuz. Rize Valiliği olarak, öğrencilerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sizler Türkiye için, aileleriniz için, ülkeleriniz için çok kıymetlisiniz. Burada bulunduğunuz süre içinde Rize'de eğitim gördüğünüz her aşamada iyi bir donanımla, bilgi edinmeyle, tecrübe paylaşımıyla yetkin bir kişi haline gelerek aldığınız diplomalarla ülkenize döndüğünüzde çok büyük başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Döndüğünüzde ülkenizde eğitimde, siyasette, sanatta, her alanda başarıların altında sizin imzanızın olması hem ailenizi hem ülkenizi hem de Türkiye Cumhuriyetini gururlandıracaktır" dedi.

KÜLTÜREL DİPLOMASİNİN ELÇİLERİ

Yabancı öğrencilerin sadece mesleki gelişimlerini değil geniş bir coğrafyanın kültür birikimini tanımalarını da önemsediklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Sizler bizlerin gönüllü kültür elçileri olacaksınız. Uluslararası geçerliliği bulunan bir diplomaya sahip olacak misafir öğrencilerle Rize'nin kültürel zenginliğini de paylaşmak istiyoruz. Burada kendi ülkelerinin kültür elçisi olan öğrencilerin, eğitimlerini tamamladıklarında ülkelerinde birer Rize elçisi olacaklarını umut ediyoruz. Bu umudun gerçeğe dönüşmesi için de bizlere önemli görevler düştüğünün de bilincindeyiz. Ülkelerinde şehrimizin güzelliklerini tanıtacak kültür elçilerimizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Her birinizi kültürel diplomasinin elçileri olarak görüyorum" dedi.

ÇAY'IN BAŞKENTİ RİZE'YE HOŞ GELDİNİZ

Yabancı öğrencileri Rize'den mezun etmekten büyük memnuniyet duyacaklarını belirten Vali Ersin Yazıcı, "Çay'ın Başkenti Rize olarak, sizleri aramızda görmekten, belli bir dönem alacağınız eğitim sonrasında sizlere diploma vermekten, sizleri Rize'den mezun etmekten büyük memnuniyet duyacağız. Verimli, başarılı ve mutlu bir öğrenim dönemi geçirmenizi diliyor, Çay'ın Başkenti Rize'ye hoş geldiniz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından öğrencilerin derslerle ve okul içerisindeki işlemlerle ilgili sorularını ve sorunlarını dile getirmeleri için onlara da söz hakkı verildi.

GÜRCÜ ÖĞRENCİ DERT YANDI

RTEÜ bünyesinde yüksek lisans yapan, aynı zamanda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Anestezi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gürcistanlı Zahur Vanadze, 1 yıl geçmesine rağmen ikametgah başvurusuna yanıt alamaması nedeniyle her hafta gidip-dönmek zorunda kaldığını ülkesine geçişlerde sınır kapılarında zorluk çıkarıldığını, sorunun çözümü için defalarca gittiği Emniyet ve Göç İdaresi'nde sonuç alamadığını söyledi.

Vanadze, "Orada çalışanların yüzünü gördüğüm kadar annemin yüzünü görmüyorum" diye yakındı. Sözleri ile salondakileri güldüren Gürcü öğrenciye arkadaşları da alkışlarla destek verdi.

İl Göç İdaresi yetkilileri ise, ikametgah başvurularının 15 gün içerisinde sonuçlandığını ve düzenlenen kartların sahiplerine teslim edildiğini belirterek, sorununaraştırılacağını söyledi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!