Advert
Advert
Advert

Cumhurbaşkanı'na hakaret tutuklamasına itiraz

Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden emekli öğretmen 58 yaşındaki Osman Turan Bozacı'nın Rize'nin Pazar İlçesi'nde gerçekleştirilen cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret niteliğinde sloganlar attıkları iddiasıyla HDP Rize Milletvekili adayı Turgay Köse ile ÖDP üyesi Behçet Ertaş'ın tutuklanmasına itiraz edildi.

Cumhurbaşkanı'na hakaret tutuklamasına itiraz
Cumhurbaşkanı'na hakaret tutuklamasına itiraz admin

İtiraz başvurusu sonrasında Rize Adliyesi önünde toplanan tutuklu yakınları ile ÖDP Parti Meclisi üyesi avukat Deniz Demirdöğen açıklama yaptı. Tutuklu Behçet Ertaş'ın yakını Avni Ertaş, yaşamlarında küfür ve hakaretli konuşma gibi kültür ve alışkanlığı olmayan kişilerin Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklandıklarını belirterek, "Bu tutuklamaları son yıllarda ülkede estirilmeye çalışılan baskının ve sindirmenin bir işareti olarak görüyoruz" dedi.

ÖDP Parti Meclisi üyesi avukat Deniz Demirdöğen de, son yıllarda ifade özgürlüğü ve düşüncenin açıklanmasına yönelik ortaya konulan ifadelerin Cumhurbaşkanına yönelik hakaret suçlamasıyla davalara dönüştürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Rize'deki olay, Ankara'da yaşanan katliam sonrası bir cenazede ortaya çıkan bir durumdur. Siyasi kişilikteki bu arkadaşlarımız kendilerini ifade etmek istemişlerdir. Bu tutuklamanın hiçbir gerekçesi yok. İfade özgürlüğü kapsamında bir protesto gerçekleştirilmiştir. Ankara katliamında sorumlu davranması gerekenler sırıtarak sorumluluğu üzerine almamıştır. Bu arkadaşlarımızda demokrasinin gereği ifade özgürlüğünü açığa çıkarmışlardır. Gerekirse her gün itirazda bulunacağız. Gerekçesiz kararlar vermelerine engel olacağız. Arkadaşlarımız tutuksuz yargılanana ve mahkemelerden beraat edene kadar hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz."

İlgili Haber;

HDP'nin Rize Milletvekili adayı tutuklandı

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!