Advert
Advert
Advert

Rize'de "Pembe Kurdele" etkinliği düzenlendi

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, "Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" kapsamında meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalığın artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 'Pembe Kurdele' etkinliği gerçekleştirdi.

Rize'de
Rize'de admin

Kanserde erken teşhisin önemi ve farkındalığın artırılması için düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı ve eşleri Hanife Yazıcı, İl Dernekler Müdürü Kazım Demirci, İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, İl Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Naciye Hatinoğlu, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, TOBB Kadın Girişimciler Başkanı Zühre Kavuncuoğlu, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun eşi Emine Sütlüoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan'ın eşi Aysel Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural'ın eşi Filiz Vural katıldı. Programda duygularını ifade eden Vali Yazıcı, kanserin çağın hastalığı olduğunu ve erken teşhis ile önlem alınabileceğini vurguladı.

DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kanserin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu anımsatan Vali Ersin Yazıcı, şöyle konuştu: "Devletimiz, sağlık konusunda vatandaşımızın en iyi ve en kaliteli hizmeti alabilmesi için gerekeni yapıyor. Kanser konusunda da tıbbın tüm imkânları kullanılıyor, uzman hekimlerimiz hasta vatandaşlarımızı sağlıklarına kavuşturmak için büyük bir özveri ile mücadele ediyor. Türkiye ve dünyada giderek artan kansere karşı, toplumu bilinçlendirmeye ve sağlıklı yaşamı desteklemeye devam edeceğiz. Toplumsal farkındalık adına bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekir. Bu yönüyle bu programlar çok önemli. Güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

KANSER ÇAĞIMIZIN HASTALIĞIDIR

Etkinliğin toplumsal farkındalık oluşturmak adına önemli bir program olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, "Hastalarımız ve yakınları pozitif düşünerek, tedavilerini düzenli olarak takip etmelidirler. Kanser tedavisi gören hastalarımız için toplum olarak hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Hepimiz biliyoruz ki, kanser çağımızın hastalığıdır. Sağlık Bakanlığımız gerek erken teşhis ve eğitim merkezi, gerekse aile sağlığı merkezleri ve hastanelerdeki çalışmalarla kanserle mücadeleyi en üst seviyede yürütmektedir. Kanserle mücadele etmek, kanser konusunda toplumsal bilinci oluşturmak veya farkındalık yaratmak için değişik etkinlikler düzenlenmektedir. Unutulmamalıdır ki kanser hastalığı ile mücadelede yüksek moral ve motivasyon çok önemlidir. Biz bir aileyiz ve kanser hastalığı ile birlikte mücadele vereceğiz. Tüm hastalarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Oldukça samimi bir ortamda geçen organizasyona katılan hastalar bu manalı günde kendilerine moral verdikleri ve bir araya gelmelerini sağladıkları için yetkililere şükranlarını bildirdiler.

Program sonunda katılımcılara bilgilendirme broşürleri dağıtılarak yakalarına pembe kurdele takıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!