Advert
Advert
Advert

Öğrenciler sordu, Başkan Kasap cevapladı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrencileri ile Rize Belediyesi Fener Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Öğrenciler sordu, Başkan Kasap cevapladı
Öğrenciler sordu, Başkan Kasap cevapladı admin

Rize Belediye Başkanı olduğu günden itibaren RTEÜ öğrencileri ile fırsat buldukça bir arada olma gayreti içerisinde olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın öğrencilerle bu seferki buluşmasında kendisine Rize Milletvekili Hasan Karal eşlik etti. Fener Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen buluşma Üniversite öğrencileri ile karşılıklı sohbet havasında gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerine hitaben yapmış olduğu konuşmasında kısaca öz geçmişinden bahseden Başkan Kasap: Kendisinin de Rizeli olduğunu, Orta Okul tahsiline kadar memleketinde kaldığını ve sonrasında geri kalan eğitimini il dışında tamamladığını, Belediye Başkanı olmadan önce Ankara Gazi Üniversitesinde Akademisyen olarak görev yaptığından bahsetti. Bu süre içerisinde memleketinden hiç kopmadığını ve daima Rize için çalıştığını belirten Başkan Kasap, Devlet Büyüklerinin takdiri ve Rize halkının da desteği ile Rize Belediye Başkanlığına seçildiğini söyledi.

Genç öğrencilerle sohbet eden Başkan Kasap, sözlerine Belediye Başkanlık görevinin sorumlulukları ve Devlet büyüklerinin desteği ile Rize için hayata geçirmek istediği projelerinden bahsetti. Geçmişte sürekli proje bazlı çalışmalar yürüttüğünü ve bu nedenle projeleri çok dikkate aldığını belirten Başkan Kasap, Rize Belediye Başkanı olarak göreve başladığı andan itibaren ilk işi Rize Belediyesinde bir plan ve proje Müdürlüğü oluşturmak olduğunu söyledi.Oluşturulan ekiple beraber Rize'yi daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek istediklerini, bu manada çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerine vurgu yaptı.

ÜNİVERSİTEMİZ İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Ayrıca Başkan Kasap Belediye Başkanı olduğu günden bu yana Rize'de bilginin topluma aktarılması noktasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını ve bu çerçevede şehirde esnaflık yapan vatandaşlara yönelik Üniversite ile beraber eğitim programları düzenlediklerini ve bu programları sürdürdüklerini belirtti.

Kasap, "Göreve başladığımda vatandaşlarımızın Belediye ile daha iç içe olmasını sağlamak Başkanına yakın olabilmesini sağlamak ve sorunlarının daha hızlı çözüme kavuşturulabilmesi için gerek sosyal medya üzerinden gerekse haftanın bir günü düzenlemiş olduğumuz halk günleri ile halkımızın sorunlarını daha yakından takip ediyor, halk günlerinde vatandaşlarımızla tek tek özel olarak görüşüyoruz. Böylece sorunları daha rahatlıkla aşabiliyoruz" dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın ardından öğrencilerle sohbet eden Rize Milletvekili Hasan Karal, öğrencilere bu güne kadar siyasette edinmiş olduğu izlenimlerden ve geçmişte yaşamış oldukları sıkıntılardan bahsederek bu günün gençlerinin imkanları bol olan güzel bir çağda yaşadıklarını belirtti.

KASAP ORTA CAMİİ ÇEVRESİNDE ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDU

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap esnaf ziyaretlerine Orta Camii çevresinde bulunan sokaklarda devam etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, beraberinde Rize Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Ak Parti Merkez İlçe teşkilatı Orta Camii çevresinde bulunan esnaflara bir ziyaret gerçekleştirdi.

Orta Camii çevresinde Bakırcılar Sokağı, Minciciler sokağı ve sobacıların bulunduğu sokakta esnafları gezen Başkan Kasap, geçtiğimiz aylarda Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Çarşı Mahallesi çarşı sokakta yapılan yol ve kaldırım çalışmasını yerinde incelemelerde bulundu.

Gezmiş olduğu alanlarda vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Kasap, tek tek dükkanlara uğrayarak vatandaşlarla birebir sohbet ederek, talepleri yanında bulunan teknik ekibe not aldırdı.

ÇARŞI SOKAK ESNAFINDAN BAŞKAN KASAP'A TEŞEKKÜR

Yaklaşık 5 ay önce çalışmaların başlatıldığı ve 2 ay önce yol ve kaldırım çalışmalarının tamamlandığı çarşı sokakta incelemeler yapan ve esnafla sohbet eden Başkan Kasap vatandaşlarla çay içerek yeni taleplerini dinledi. Çarşı mahallesi çarşı sokak esnafı sokaklarında Rize Belediyesi tarafından yapılan yol ve kaldırım tadilat çalışması için ayrıca Başkan Kasap'a teşekkürlerini sundular.

Esnaf ziyaretinde talepleri not alan Başkan Kasap: "Göreve geldiğimiz günden bu yana fırsat buldukça esnafımızla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Halkın arasında olmak ve vatandaşların sorunlarını dinlemek hizmet için çıkmış olduğumuz bu yolda bize ışık tutuyor. Önceki ziyaretlerimizde vatandaşlarımızdan almış olduğumuz talepleri öncelik sırasına göre imkanlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturduk ve kavuşturmaya sırası ile devam ediyoruz. Bu gün burada yine vatandaşımızın sesine kulak verdik ve yeni talepler aldık. Daha yaşana bilir bir kent için Rize Belediyesi olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz ve talepleri değerlendirmeye alacağız. Biz halkımızın hizmetkarıyız" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!