Advert
Advert
Advert

Rizeli Kaymakam Yazıcı ilk günden kolları sıvadı

Türkiye'nin en iyi kaymakamları arasında yer alarak geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Hani İlçesine hem kaymakam, hem de belediye başkanlığına kayyum olarak atanan Rizeli Şaban Arda Yazıcı, "8 Değil 24 Saat Hizmet Yapacağım" diyerek ilk günden kolları sıvadı.

Rizeli Kaymakam Yazıcı ilk günden kolları sıvadı
Rizeli Kaymakam Yazıcı ilk günden kolları sıvadı admin

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantıda, “En iyi kaymakamlarımızı Hani’ye, Sur’a, Mazıdağı’na, Cizre’ye vereceğiz” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da başarısını tescillledi Rizeli Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, en son gerçekleştirilen kararname ile 2 yıldır görev yaptığı Gümüşhane’nin Köse ilçesinden Diyarbakır’ın Hani ilçesine hem kaymakam, hem de ilçe belediyesine kayyum olarak atanmıştı.

Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediye Başkanı Abdurahman Zorlu'nun göz altı sürecinden sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmesi sonrasında Hani İlçe Belediye Başkanı olarak kayyum atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı göreve başlar başlamaz halka hizmet etmek noktasında işe temizlikten başladı.

Gerçekleştirdiği temizlik faaliyeti ile halkın taktirini kazanan Yazıcı özlenen belediyecilik anlayışı ile halkın taktirini topladı.

"Halk Hizmeti Takdir Edecektir"

Kaymakam Yazıcı, yaptığı açıklamada, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hani Belediye Başkanlığına kayyum olarak görevlendirildiğini hatırlatarak, iki kurumda ilçe halkına hizmet etmekten ötürü büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Yazıcı, "Önemli olan zor dönemlerde zor görevleri başarabilmektir. Bu dönemde Hani ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkanı olarak elimden geldiğince 8 saat değil 24 saat hizmet yapacağım" dedi.

Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için yoğun bir mesai harcayacağına işaret eden Kaymakam Yazıcı, "Bu dönemde Hani ilçesinde elimden geldiğince iyi hizmetler yapmaya çalışacağım. Umuyorum ki burada yapacağım çalışmalarla, hizmeti hak etmiş bir halka yapılacak olan hizmetler takdir edilecektir" ifadelerini kullandı.

Yazıcı, belediye görevi için ilçede hangi hizmetleri yapacaklarına dair düşündüklerini aktararak, bu kapsamda bir çalışma tablosu çıkardıklarını, bu tablo çerçevesinde hizmetlerin bir bir hayata geçirilmesi ile ilçenin bir ihtiyacının karşılanacağını anlattı. Öncelikli hedeflerinin insanların yaşam alanlarını temiz tutmak olduğuna dikkati çeken Yazıcı, bu doğrultuda caddelerin temizlenip, süpürüleceğini ve yıkanacağını, çöplerin sürekli temizleneceğini aktardı.

Kaymakam Yazıcı, ilçede düğünlerin sokak aralarında yapıldığını ve bu nedenle yeni bir düğün salonunun yapılacağını belirtti.

"Kültür Merkezine İhtiyacımız Var"

Pazartesi ve Cuma günleri ilçe merkezinde kurulan semt pazarı yeri için değişikliğe gidileceğini söyleyen Yazıcı, "Halkımıza kapalı pazar alanı yapmayı düşünüyoruz. Pazarımız halen ilçe merkezinde cadde ortasında kuruluyor. Bu da hem görüntü hem de hijyen açısından uygun değil. Trafikte de sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntıyı kökten halledeceğiz. İlçe merkezinde bulunan Merkez parkını da yıkıp caddeyi daha da genişleteceğiz. İlçede maalesef kültür merkezimiz yok. Kültür merkezini yaparken tabii çok amaçlı bir merkez yapmayı düşünüyoruz. Bunun içinde büyük bir kütüphane ve ücretsiz internet sağlayıcısı olacak ayrıca kondisyon aletlerinin bulunduğu spor salonu olacak" dedi.

Caddeler Engelliler İçin Düzenlenecek Caddelerde engelli vatandaşlar için yürüyüş ve bisiklet yolu olacağını müjdeleyen Yazıcı, bölgenin yeşillendirme ve aydınlatmalar ile de estetik hale getirileceğini anlattı.

"Devlet Büyüklerimizi Mahcup Etmemeye Çalışacağız"

Hizmetleri yerine getirirken devletten de destek isteyeceklerini vurgulayan Yazıcı, "Allah bize fırsat verir de bunları başarabilirsek kendi adıma vicdanen, 'bu işi başardım' diyebileceğim. Önce Allah'a sonra halkımıza karşı sorumluluğumu yerine getirip devlet büyüklerimizi mahcup etmemeye çalışacağım" diye konuştu.

Kaymakam Yazıcı, daha sonra çarşı esnafını ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Yazıcı, şöyle konuştu: "Hani'nin en ücra köşesine ve mahallesine ulaşarak vatandaşın ayağına gidip hizmetlerimizi sunacağız. Kaymakamlık ve belediye olarak sizin huzurunuzu sağlamak, Devletimizin size sağlayacağı tüm imkanları sizlere ulaştırmak için buradayız. Daire amirlerimiz ile birlikte sorunlarınızı çözmek için elbirliğiyle çalışıyoruz. Bugün sizleri dinlemeye ve sorunlarınıza çözüm bulmaya geldim. Sizler benim için her zaman birinci sınıf vatandaşsınız. Kim ne zaman gelip benimle görüşmek isterse gelebilir. Kapım her kese sonuna kadar açık. Vatandaşlarımız gençlerimiz,köy ve mahalle muhtarları bana gelip sorunlarını anlatabilirler.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!