Advert
Advert
Advert

Bölge Valileri Düzensiz Göçle Mücadele İçin Erzurum’da Toplandı

İkinci bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı, Erzurum Valiliğinin koordinesinde, bölge illerinden üst düzey katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya Rize Valisi İhsan Selim Baydaş da katıldı.

Bölge Valileri Düzensiz Göçle Mücadele İçin Erzurum’da Toplandı
Bölge Valileri Düzensiz Göçle Mücadele İçin Erzurum’da Toplandı admin

İkinci bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı, 14 il valisinin katılımıyla Erzurum'da yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, genel bir değerlendirme yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürü Ramazan Seçilmiş, Göç İdaresi Başkanlığının sunumunu yaparak genel politika ve stratejik hedefler hakkında bilgi verdi. Erzurum İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, 2. Bölge İllerinin Düzensiz Göçe Yönelik Koordinatör Valilik sunumunu gerçekleştirdi ve bölgedeki durumu detaylarıyla aktardı. Yapılan genel değerlendirmelerle birlikte, bölge genelindeki düzensiz göçle mücadele konularında alınması gereken önlemler ve koordinasyonun sağlanmasının önemi vurgulandı.

"Göçmenlerin oranında gözle görülür oranda azalma yaşanacak"

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kadim şehir Erzurum'da, düzensiz göçün engellenmesi ve yönetilmesi için düzenlenen valiler toplantısının üçüncüsünün gerçekleştirdiğini belirterek, "Coğrafi konumu itibariyle düzensiz göç hareketlerinde, transit ve hedef ülke konumundaki ülkemizin, gelişen bir ekonomiye sahip olması nedeniyle transit ülke konumundan çıkarak düzensiz göçmenler için "hedef ülke" haline gelmesi, ulusal ve uluslararası güvenliğin sağlanması açısından her zamankinden daha fazla tedbir alınmasını gerektiren bir dönemdeyiz. Bu nedenle düzensiz göçün yönetimi bakımından bölgemizdeki kurumların etkin bir iş birliği yürütmesinin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Malumlarınız olduğu üzere düzensiz göçmenlerin ülkemize, bölgemizi de içine alan bir sınır hattı üzerinden yasa dışı giriş yaptıkları, kullandıkları güzergâhların genel anlamda güney-batı ve doğu-batı ekseninde olduğu, organizatörler vasıtası ile ya da adlarına düzenlenen sahte belgelerle, ülkemizde kalmak veya Avrupa ülkelerine geçmek istedikleri bilinmektedir. Bu husus bölgemizdeki güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha ortaya çıkarmaktadır. Bu anlamda yaşanan ulusal sınır ihlallerine karşı devletimiz tarafından, beton duvar inşa etmek, pasaport kontrollerini artırmak gibi önlemler alınmıştır. Sınır güvenliğimizi daha iyi hale getirdiğimiz takdirde düzensiz göçmenlerin farklı göç rotaları arayışı içine girdiklerine şahit oluyoruz. Ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlam temellere bağlanması için muhterem Cumhurbaşkanımızın, "Düzensiz göçle mücadele hiçbir zaman sekteye uğramadı, uğrayamaz" ifadeleri yürüttüğümüz çalışmaların kararlılığına esas teşkil etmekle birlikte, İçişleri Bakanlığımızın, ilgili kurumlarımızın titiz çalışmaları sonucunda, birçok kayıtsız göçmenin yakalanarak sınır dışı edilmesine vesile olmuştur. Yürütülen çalışmalar ile ülkemize yasa dışı yollarla giren ve çalışan göçmenlerin oranında gözle görülür oranda azalma yaşanacağı da muhakkaktır" diye konuştu.

"Mücadeleye, tüm illerin katkısı sağlanmalı"

Özellikle 2019 yılında yaşanan yoğun göç baskısı sonucunda yapılan değerlendirmelerin düzensiz göçle mücadelede etkili tedbirlerin hayata geçirilebilmesi için doğu ve batı illerindeki mücadeleye, tüm illerin katkısı sağlanmalı ve sahada kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi için "farkındalık ve bütüncül bir bakış açısı" oluşturulması gerektiğini ortaya koyduğunu anlatan Vali Çiftçi, daha sonra şunları söyledi:

"2019 yılından itibaren yürüttüğümüz çalışmaların kararlılığı, düzensiz göçle mücadelede etkili bir çerçeve oluşturarak sınırlarımızda istikrarın büyük oranda sağlanmış olduğunu göstermektedir. Sınırlarımızdan geçebilmeyi başarmış olan düzensiz göçmenler ise gerekli kontrollerden sonra geri gönderme merkezlerine sevk edilmek suretiyle ülkelerine deport edilmektedir. Her sınır dışı işleminin devlet için maliyetli ve zahmetli olduğu göz önünde bulundurulduğunda, düzensiz göçün engellenmesinde sınır güvenliğinin gerekliliği, bir kez daha karşımıza çıkmaktadır."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!