Advert
Advert
Advert

Süper Lig takımlarından obeziteyle mücadele desteği

Sağlık Bakanlığı, Süper Ligin 6. haftasında oynanan Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçında sporseverleri “Her Gün 10 Bin Adım” atmaya davet etti.

Süper Lig takımlarından obeziteyle mücadele desteği
Süper Lig takımlarından obeziteyle mücadele desteği admin

Sağlık Bakanlığı, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, bireylere yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. Bu amaçla hazırlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Türkiye'de özellikle kalp damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri gibi obeziteye bağlı hastalıkların azaltılması hedefleniyor

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, her yıl 3-4 Ekim tarihlerinin "Dünya Yürüyüş Günü" olarak kutlandığı belirtilerek, "Yürüyüş Gününde Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programındaki paydaşların katılımıyla çeşitli farkındalık çalışmaları yapılıyor. Sağlık Bakanlığı, bu yıl, hareketli yaşam ve obezite konularına dikkat çekmek ve sağlıklı yaşam kültürü konusunda farkındalık oluşturmak için Türkiye Futbol Federasyonu’nun desteğiyle yeni bir projeye imza attı." denildi.

Hazırlanan program kapsamında, Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 6. Hafta maçlarında futbolcular maça çıkarken “Her Gün 10 Bin Adım” sloganlı pankartları taşıdı. Çaykur DİD Stadyumunda oynanan Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçında da futbolcular sahaya bu pankartlarla çıktı.

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla #hergün10binadım etiketi ile bir Twitter kampanyası da düzenleyen Sağlık Bakanlığı, sosyal medya üzerinden de vatandaşlara ulaşacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!