Advert
Advert
Advert

Rize'nin eski Valisi Nurullah Çakır gözaltına alındı

15 Temmuz Darbe Girişimi soruşturması kapsamında Rize Eski Valisi Nurullah Çakır gözaltına alındı.

Rize'nin eski Valisi Nurullah Çakır gözaltına alındı
Rize'nin eski Valisi Nurullah Çakır gözaltına alındı admin

3 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Rize Valisi olarak atanan ve 23 Mayıs 2014 tarihindeki kararname ile Merkeze çekilen eski Vali Nurullah Çakır hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ’15 Temmuz’ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı verilen Rize Eski Valisi Nurullah Çakır’ın da aralarında bulunduğu 8 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakamın ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Hüseyin Avni Mutlu’nun da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınırken, diğer 2 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Merkez Valileri Hüseyin Avni Mutlu, Yusuf Yavaşcan, İbrahim Özçimen, Turhan Ayvaz, Abdulkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydın Vali yardımcısı Haluk Nadir.

Kaymakamlar Erdal Çakır (Bağcılar), Feyzullah Özcan (Sancaktepe) Birol Kurubal (Kadıköy)

8 vali, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakamın işlediği iddia edilen suçlamalar ise şöyle: "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!